Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς οδηγεί στην διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κ. Ο. του κόμματος.

Προκηρύσσεται και έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να καθοριστεί η στάση του κόμματος από εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα, η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της εισήγησης της εκτελεστικής επιτροπής για «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα υπέρ του «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν 29 μέλη, υπέρ της αποχής ψήφισαν 22, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ:

Η απόφαση αυτή φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς, μετά από τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου θα προκηρυχθεί και έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να καθοριστεί η στάση του κόμματος, αλλά και η θέση της ΔΗΜΑΡ μέσα σε αυτό.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί μπορούν να κρίνουν

Απαντώντας στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι η στάση του κόμματος υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα και τονίσει «Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».

Αναλυτικά:

  • Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.
  • Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.
  • Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.

πηγή: http://www.efsyn.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
https://www.youtube.com/watch?v=yZgs9-ztRAw&feature=youtu.be
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: