Δήμος Μοσχάτου :Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2019

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2019


Μείωση 10% στα δημοτικά τέλη των καταστημάτων

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων του Μοσχάτου και του Ταύρου, κρατάει σταθερή την ήδη μειωμένη τιμή των Δημοτικών Τελών και για το 2019 για τα σπίτια, ενώ προχωράει σε μείωση των δημοτικών τελών για τα καταστήματα έως 250 τ.μ..

Οι συντελεστές των Δημοτικών Τελών για τα σπίτια παραμένουν αμετάβλητοι (1,02€/τ.μ.), ενώ για τα καταστήματα έως 250 τ.μ. ο συντελεστής διαμορφώνεται στα 2,84€/τ.μ. από 3,15€/τ.μ., μείωση της τάξης του 10%. Επίσης παραμένουν οι ίδιες τιμές για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.).

Οι συγκεκριμένοι συντελεστές είναι από τους χαμηλότερους στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ελαφρύνσεις που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας (πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες, πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε για 7η συνεχόμενη χρονιά, από το 2013, χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών στα σπίτια, ενώ μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα έως 250 τ.μ., στηρίζοντας έμπρακτα με την πολιτική μας τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός του Δήμου μας, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, διατηρούμε την πολιτική των μειώσεων και απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων. Η μεθοδική οικονομική διαχείριση του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια μας δίνει τη δυνατότητα να ασκούμε κοινωνική και οικονομική πολιτική ανακούφισης των δημοτών μας, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, προγραμματίζουμε την ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας με νέα οχήματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της.»

διάβασε και αυτό  Πώς να αντιμετωπίσετε το αίσθημα της κούρασης στο τέλος της ημέρας

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ενας άνθρωπος απλός, οικείος, φιλικός, παιδί μεταναστών ανθρακωρύχων στο Βέλγιο,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: