Δήμητρα Νάνου Η Νέα Αντιπερειφερειάρχης Νοτίου Τομέα

Η Δήμητρα Νάνου έχει αποδείξει με πράξεις ότι λέει βάζει στόχο να το υλοποιήσει. Στο Δήμο Νέας Σμύρνης όλοι λένε ότι τα κατάφερε τώρα μετά από την θέση της Αντιπερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής βάζει στόχο να υλοποιήσει ότι έχει πει πριν τις εκλογές. “Να μην σπαταλήσουμε άλλο μέλλον

Νομίζουμε (δήθεν) ότι κάτι κινείται. Όμως στην πραγματικότητα παραμένουμε σε κατάσταση …στασιμότητας, τουλάχιστον. Έχουν χαθεί πολύτιμος χρόνος και σημαντικές ευκαιρίες.

Η υπερσυγκεντρωτική (και παρωχημένη πια) διάρθρωση του κράτους, η σύγκρουση αρμοδιοτήτων, η έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των φορέων διακυβέρνησης «τερμάτισαν» το κοντέρ. Είναι μονόδρομος τόσο η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, πόρων και μέσων (στο βαθμό που αποσαφηνισθούν), όσο και η συνεργασία (οριζόντια και κάθετη) των φορέων. Η αναδιάταξη του τοπίου μπορεί να φέρει ουσία και αποτέλεσμα. Το δικαιούμαστε άλλωστε. Για να νιώσουμε, επιτέλους, ότι οι θυσίες μας δεν πάνε χαμένες.

Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος είναι:

Να αποτελέσει βραχίονα ανάπτυξης. Πόσο μάλλον όταν ο νότιος τομέας της Αθήνας έχει ιδιαιτερότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, άμεσα συνυφασμένα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό (και όχι μόνο). Πώς; Με πολιτικές στοχευμένες, που να εντάσσονται σε ολοκληρωμένη στρατηγική και να διαμορφώνονται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Πρωτίστως δε την αναγκαιότητα να σταματήσει η «αιμορραγία» διά της …φυγής στο εξωτερικό (που έχει πολλαπλές συνέπειες οικονομικές και δημογραφικές).

Να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική και χρήσιμη. Για τους πολίτες, μαζί με τους πολίτες. Χωρίς αποκλεισμούς. Βασισμένη σε ένα μοντέλο λειτουργίας που θα έχει ψηφιακά «ερείσματα» και θα αξιοποιεί τις νέες δυνατότητες, αλλά κυρίως θα απαντά στην ανάγκη για κοινωνική συνοχή και βελτίωση (σε συνθήκες ασφάλειας) της ζωής μας, επενδύοντας στην παιδεία και σε αθλητικές υποδομές που θα αναβιώσουν τις γειτονιές.

Χρειάζεται χρόνος, σχεδιασμός, όραμα, συστηματική δουλειά για να βγουν μπροστά οι υγιείς, δημιουργικές δυνάμεις. Η μετάβαση σε μητροπολιτικού χαρακτήρα συντονισμό και διοίκηση είναι απαραίτητη και προϋποθέτει …rebranding! Πρέπει, λοιπόν, να γίνει η αρχή. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, συντάσσομαι με τον Γιώργο Πατούλη. Για να σχεδιασθεί το μέλλον που αξίζει στην Αττική και να υπάρξουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Με ρεαλισμό, ευθύνη και μέτρο όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε ασκώ από το 2006 μέχρι σήμερα τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θεσμική ιδιότητά μου στον Δήμο Νέας Σμύρνης, όποια και αν είναι αυτά. Από τότε «χτίστηκε» ένας δεσμός ισχυρός με τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, που στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό και εκτίμηση. Αλλά η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία εξελικτική και δυναμική διαδικασία.

Είναι για μένα ελκυστικό και τολμηρό να συνδράμω στην οικοδόμηση μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και των πολιτών της και, πρωτίστως, στο να γίνει η Αττική μία σύγχρονη ευρωπαϊκή, φιλική, «λειτουργική» Περιφέρεια.

Μία ισχυρή Περιφέρεια που θα «εργασθεί», ώστε να βοηθήσει να βγει η Ελλάδα από την μιζέρια και την καθήλωση. Αλλά και να μειώσει την απόσταση με τους πολίτες της.”

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.  Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης Κάτοχος DEA στο Εμπορικό Δίκαιο από το Παν/μιο Paris I-Pantheon Sorbonne της Γαλλίας. Κάτοχος DES στο Οικονομικό Δίκαιο από το Παν/μιο Catholique de Louvain του Βελγίου. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ασκεί τη δικηγορία από το 2000 με ειδίκευση σε θέματα εργατικού δικαίου, δικαίου συμβάσεων και εταιριών. Από το Νοέμβριο 2007 μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2009 διετέλεσε Νομ. Σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα Εμπορίου του Υπ. Ανάπτυξης. 

Υποψήφια Βουλευτής στην Β’ Αθηνών με τη ΝΔ το 2009. Έχει εκλεγεί 2 φορές Δημοτική Σύμβουλος Ν. Σμύρνης (2010, 2006). Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ν. Σμύρνης, Μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών – Πειραιώς (2011), Μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης» του Δήμου Ν. Σμύρνης (2008, 2006), Μέλος της Γραμματείας Κοιν. Συνοχής & Αλληλεγγύης της Ν.Δ., Μέλος της Ε.Κ.Ο. Δικηγόρων Αθηνών.

Facebook Comments Box

Απάντηση