Γ. Μπαλάφας: Καλούμε την ΝΔ να ψηφίσει το Νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ (στους δημοσιογράφους Κ. Λασκαράτο και Μ. Μιχελιδάκη), τόνισε, μεταξύ άλλων:
Για τον κατώτατο μισθό: «Καλούμε την ΝΔ να ψηφίσει το Νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε από τα 751 ευρώ στα 568 ευρώ το 2013 από την ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα όρισε τον υποκατώτατο μισθό, για ηλικίες μέχρι τα 25 έτη στα 511 ευρώ, λέγοντας ότι η μείωση αυτή αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο. Εμείς, το 2018, κάναμε μονομερώς αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 568 ευρώ στα 650 ευρώ- δηλαδή κατά 11% και παράλληλα καταργήσαμε τον υποκατώτατο. Την ίδια στιγμή η ΝΔ καλούσε την Τρόικα να μας “τιμωρήσει” και να μην είναι τόσο ελαστική με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ στην αρχή είπε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ για αύξηση του κατώτατου μισθού, προεκλογικά δήλωσε ότι “δεσμεύομαι για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ”. Τώρα όμως που είναι κυβέρνηση η δήλωση αυτή διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη.
Η κατάθεση του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ‘’θυμίσει’’ αυτήν την δέσμευση. Προτείνουμε αύξηση, 7,5% το 2020 και άλλο ένα 7,5% το 2021 ώστε να φτάσουμε το επίπεδα του 2013 (751 ευρώ). Προφανώς δεν υποστηρίζουμε ότι τα 751 ευρώ είναι ικανοποιητικός στόχος, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα αναμφισβήτητο θετικό μέτρο για πάνω από 1.000.000 πολίτες. Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση νόμου, παρόλο που δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την στάση της.
Όταν έμπειρα και προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ “ξοδεύουν” τα 4/5 της τοποθέτησής του για φλέγοντα όπως η οικονομία, σε κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ αντί για απαντήσεις, κάτι δεν πάει καλά για την Δεξιά. Η πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ είναι σαφής και αποτυπώνει μία πραγματικότητα που η πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνεχώς επιβαρύνει. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι έξι στους δέκα Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων κατέχει το 42% του συνολικού πλούτου στη χώρα μας. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι, που βρέθηκε στην Αθήνα, εξέφρασε την συμπάθειά του αλλά παρέπεμψε την υπόθεση της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2021. Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς θα ήθελα να τονίσω ότι τον κυνισμό του κ. Γεωργιάδη, του αρμόδιου, δηλαδή, υπουργού, ο οποίος είπε “η προστασία της στέγης βλάπτει την οικονομία” και ανήγγειλε γενικευμένους πλειστηριασμούς. Αν δεν υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως όριζαν οι νόμοι “Κατσέλη” και “Σταθάκη” πάνω από 200.000 οικογένειες θα παραμείνουν βυθισμένες στο έλεος των στεγαστικών χρεών τους.»

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Καλλιθέα ξεκινάνε απο τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: