Νέα Καλλιθέας

Γιατί οι αιρετοί στην Καλλιθέα αρνούνται τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες τους;

Η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που κατατίθενται στον Άρειο Πάγο, προβλέπεται για το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κάθε δήμου, των Δημοτικών φορέων και επιχειρήσεων. Οι Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης έτους 2016-2017 έχουν ήδη δημοσιευθεί στη σελίδα του Δήμου, αλλά μόνο για επτά εξ αυτών:

ΚΑΡΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δήμαρχος

ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Αντιδήμαρχος 1

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ-ΠΑΣΧΟΥ ΑΝΝΑ Αντιδήμαρχος 2

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Αντιδήμαρχος 3

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ ‘‘Γιάννης Γάλλος’’

ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Μέλος Οικονομικής Επιτροπής

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αναπλ. Μέλος Οικονομικής Επιτροπής & Ποιότητας Ζωής

Από εκεί και πέρα διαπιστώνουμε απροθυμία των περισσοτέρων αιρετών να προσκομίσουν τα απαιτούμενα στοιχεία ή ίσως αρμόδιοι από το δήμο να  ευθύνονται για τη μη ανάρτηση του πόθεν έσχες τους, δηλαδή τη μη εφαρμογή διάταξης που υποχρεώνει τους αιρετούς άρχοντες να αναρτούν στο Διαδίκτυο τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης.

Πολλοί είναι οι Αιρετοί που δεν τήρησαν τη διαδικασία του Ν. 3852/2010, ανάμεσα τους δύο αντιδήμαρχοι και τα περισσότερα από τα 13 μέλη εκάστης των οικονομικής επιτροπής και ποιότητας ζωής, καθώς και δεκάδες μέλη ΔΣ στους Δημοτικούς φορείς και επιχειρήσεις στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων που κόπτονται για διαφάνεια και νομιμότητα. Προφανώς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων τους. Θα αποφύγουμε προς το παρόν να αναφερθούμε ονομαστικά, αλλά προκύπτουν με απλή αφαίρεση των παραπάνω από το σύνολο των αιρετών. Τους καλούμε να συμμορφωθούν ενόψει και των δημοτικών εκλογών όπου  θα κριθούν και γι αυτό. Ηδη από το pothen.gr ανακοινώθηκαν οι νέες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων. Ας τις τηρήσουν όλοι. Όλες οι υποχρεώσεις υποβολής των ΔΠΚ & ΔΟΣ του έτους 2018 καθώς και επανυποβολής των ΔΠΚ & ΔΟΣ των ετών 2016, 2017 και 2018 θα μπορούν να εκπληρωθούν από την 18η Φεβρουαρίου 2019 έως την 31η Μαρτίου 2019 με την επαναλειτουργία της εφαρμογής.

διάβασε και αυτό  Νικόλας Άσιμος Αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά

Μα σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, πλέον υπάγονται στην υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, όλα τα μέλη όλων των επιτροπών των Δήμων, είτε αφορούν προμήθειες, παροχή υπηρεσιών ή έργων, παρακολούθηση και παραλαβή αυτών, αξιολόγηση προσφορών και προσφυγές έργων ανεξαρτήτως ποσού (προϋπολογισμού). Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι που συμμετέχουν σε σχολικές επιτροπές Δήμων.

Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει την περιουσιακή κατάσταση κάθε αιρετού για πολλούς και διαφόρους λόγους. Θα πρέπει να τιμωρούνται όσοι δεν δημοσιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αρνούνται μόνο όσοι έχουν να κρύψουν κάτι μεμπτό, κάτι που τους εκθέτει στα μάτια του κόσμου.

Ήδη διαπιστώνονται τεράστιες και άκρως προκλητικές προεκλογικές δαπάνες με συχνές αθρόες αποστολές επιστολών, προσκλήσεων και sms σχεδόν σε όλους τους κατοίκους. Ο δημότης πρέπει να ψαχτεί από πού προέρχεται ο όποιος πακτωλός χρημάτων υποψηφίων, δηλαδή αν δεν τα δικαιολογεί το εισόδημα αυτού που τα σπαταλά.

Αναμένουμε λοιπόν να μας ενημερώσουν.

Facebook Comments Box

Απάντηση