Γιάννης Φωστηρόπουλος – Δημήτρης Πιτούλης στο Β΄ Γύρο

Πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αποτελούν οι δήμοι όπου ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι πάνω από 7, καθώς είναι σχεδόν ακατόρθωτο –και με άγνωστο το ποσοστό αποχής– να βρεθεί άκρη και μάλιστα με δείγμα που δεν ξεπερνά τα 2.000 άτομα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου όπου, ως γνωστόν, την ψήφο των δημοτών ζητούν 10(!) υποψήφιοι δήμαρχοι, οι τέσσερις μάλιστα προερχόμενοι από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη –  δηλαδή, ουσιαστικά από την ίδια κομματική δεξαμενή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προ δύο ημερών ολοκληρώθηκε δημοσκόπηση που ζήτησε μεγάλο πολιτικό κόμμα και τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά του… μπερδέματος που επικρατεί. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται ο νυν αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και με διαφορά από τον δεύτερο, χωρίς ωστόσο αυτή να είναι τόσο μεγάλη που να καθιστά δεδομένη μια ξεκάθαρη νίκη και μάλιστα με τρόπο που να επηρεάζει στον δεύτερο γύρο τους δημότες που θα ψηφίσουν χωρίς κομματικά κριτήρια.

 Περνάει ο Πιτούλης

Από εκεί και κάτω τα πράγματα –με βάση το δημοσκοπικό στατιστικό λάθος– δεν είναι και πολύ καθαρά. Η εν λόγω δημοσκόπηση φέρνει μεν στη δεύτερη θέση το αουτσάιντερ Δημήτρη Πιτούλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Εμείς για το Φάληρο», η διαφορά του, όμως, από τον τρίτο Ανδρέα Δούμα («Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο») είναι σχετικά μικρή, αλλά πάντως πάνω από το 3%.

Στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση με διαφορά μεταξύ τους 3% ή ελάχιστα πάνω από αυτό, κινούνται οι υποψήφιοι ΜερκουράκηςΑνδρικοπούλου και Κατσέλης, γεγονός που ειδικά για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (Μερκουράκης) θα αποτελέσει δυσάρεστη έκπληξη.

Στο γκρουπ που ακολουθεί συνωστίζονται οι υποψήφιοι Γαρδίκης (ΚΚΕ), Κατσένης (ΚΙΝ.ΑΛ.), Μεταξάς (ΧΑ) και Βασιλείου, αλλά και εδώ οι διαφορές μεταξύ τους κυμαίνονται από 3,4% μέχρι 4,9%.

Τα αποτελέσματα αυτά, κατά τους ειδικούς, δείχνουν πως ιδιαίτερα η δεύτερη και αναγκαία για την είσοδο στον δεύτερο γύρο θέση στο Παλαιό Φάληρο θα παιχτεί μέχρι την τελευταία ώρα, ακόμη και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

πηγή: https://www.iapopsi.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: