ΑΛΛΑ

Γιάννης Σιδέρης ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

Η Ανάρτηση του στη προσωπική του σελίδα στο fb μετά και από την ανάρτηση στο ΦΕΚ για τον ορισμό του ως Διευθύνων Σύμβουλο στο ΕΟΑΝ παράλληλα με του Νίκου Χιωτάκη ως προέδρου μετά από επιλογή του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη

Η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση, η κυκλική οικονομία είναι σημαντικά θέματα που δεν πρέπει να μας απασχολήσουν απλώς ως επιτιτλίδες θεματικών ενοτήτων, αλλά να αποκτήσουν περιεχόμενο, να καταστούν ουσιαστικές πολιτικές και να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα. Η αξιολόγηση και η ορθή λειτουργία των επιχειρησιακών σχεδίων των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, η ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα, οι νέες προκλήσεις για τη μείωση του πλαστικού μίας χρήσης, οι ανταποδοτικές δράσεις, η ψηφιακή αναβάθμιση και η ενίσχυση των δράσεων των Δήμων μπαίνουν πλέον στην πρώτη γραμμή μίας συγκροτημένης και πολυεπίπεδης πολιτικής του ΕΟΑΝ.

 

Βασική προϋπόθεση είναι να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη σχετικά με το εάν το μείζον περιβαλλοντικό θέμα της ορθής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς. Τόσα χρόνια μάθαμε να θάβουμε τα απορρίμματά μας όπως και τα προβλήματά μας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε «άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».

 

Ιωάννης Α. Σιδέρης

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΟΑΝ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κλοπή από τα γραφεία της Καλλιθέας

Απάντηση

Recommended
Σε λειτουργία το πρώτο υποκατάστημα της Bank of China στην…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: