Γιάννης Νικολαράκος: Καιρός να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους

Με ένα άρθρο παρέμβαση ο υποψήφιος δημάρχος Αμαρουσίου και Προέδρος του εμπορικού συλλόγου, Γιάννης Νικολαράκος, «μιλάει έξω απο τα δόντια» για τη διοίκηση Πατούλη, για συνυποψήφιούς του και για προβλήματα του δήμου. Συμπληρώνει πως «δεν έχει στόχο να επιτεθεί σε κανέναν προσωπικά» αλλά «έχει μάθει να λέει την αλήθεια» και «πρέπει πλέον να μιλήσουμε έξω απο τα δόντια»:

Καθώς βαδίζουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019 μετά από μια δωδεκαετία διακυβέρνησης Πατούλη στο Δήμο Αμαρουσίου, είναι σαφές ότι η προεκλογική δραστηριότητα της διαδοχής περιορίζεται σε τακτικισμούς και προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των Μαρουσιωτών, από χρισμένους και ά-χρ(ι)στους διαδόχους Πατούλη και νέους όψιμους σωτήρες, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον Δήμο σε αναζήτηση νέας πολιτικής καριέρας αφού η προηγούμενη τους τελείωσε.

Πιθανόν το πρόβλημα να ήταν μικρότερο αν δεν αφορούσε την τύχη ενός από τους σημαντικότερους Δήμους της χώρας ο οποίος επί τρεις δεκαετίες έχει κακοποιηθεί από τις διοικήσεις του σε κακουργηματικό βαθμό.

Για άλλη μια φορά οι επαγγελματίες δημοτικοί σύμβουλοι – μερικοί έχουν κλείσει εικοσαετία – είτε έτρεξαν να προσχωρήσουν σε κομματικούς συνδυασμούς, είτε επέλεξαν αυτόνομη κάθοδο επιδιώκοντας άλλη μια τετραετία εκλογής για να συνεχίσουν να «σώζουν» τους Μαρουσιώτες,  όπως τους έσωσαν μέχρι τώρα.

Τα κόμματα επιλέγουν και διατάσσουν τους ψηφοφόρους ως πρόβατα να ψηφίσουν τον τάδε ή τον δείνα κομματικό εκλεκτό, όπως στην περίπτωση του «χρισμένου κληρονόμου» κ. Αμπατζόγλου κολλητού του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος πρόσφατα διέταξε τους ψηφοφόρους της ΝΔ σε προεκλογική συγκέντρωση με την περίφημη δήλωση «η Νέα Δημοκρατία στο Μαρούσι ψηφίζει Αμπατζόγλου».

Οι εκλεκτοί μέχρι χθες στρατευμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, με θεσμική θέση στον κρατικό μηχανισμό, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την δήθεν ανεξαρτησία τους από κομματικές εξαρτήσεις, όπως στην περίπτωση του δήθεν ανεξάρτητου κ. Καραμέρου. Η υποκρισία περισσεύει, ιδιαίτερα όταν ο κ. Καραμέρος έρχεται να σώσει το Μαρούσι που υποχρηματοδότησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, για να μη δώσει λεφτά στον «ταξικό εχθρό» κ. Πατούλη. Αυτός ο κύριος έρχεται σήμερα να σώσει το Μαρούσι και ζητά την ψήφο των Μαρουσιωτών(!).

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και επί εικοσαετία δημοτικός σύμβουλος, με Τζανίκο και Πατούλη, κ. Ρώτας που υπόσχεται μέχρι πρωινό και γεύμα στα σχολεία(!) και υπερθεματίζει με 18+1 έργα που θα κάνει ως δήμαρχος αλλά δεν ακούμπησε είκοσι χρόνια τώρα. Αντιθέτως συνεργαζόμενος με τον κ. Καραμέρο πρόσφατα, ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών των κτηρίων που νοίκιασε η Περιφέρεια Αττικής για τα γραφεία του Βορείου Τομέα, φόρτωσε άλλον ένα τεράστιο όγκο όχλησης στον Δήμο που υποτίθεται ότι θέλει να αναβαθμίσει. Αυτήν την «αναπτυξιακή συμβολή» για το Μαρούσι την πιστώνεται μισή – μισή με τον κ. Καραμέρο.

Αλλά και η προεκλογική φιέστα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πατούλη με το «μεγάλο έργο», που αφήνει παρακαταθήκη στον διάδοχο του και ταμείο 30 εκ,. όπως δήλωσε από του βήματος στο «Σπύρος Λούης» στον περίφημο «απολογισμό έργου Πατούλη», δεν έπεισε κανένα που γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα.

Ο κ. Μαγιάκης μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, λίγες ώρες μετά, παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικόνα, στην οποία ο Δήμος παρουσιάζεται σε δεινή θέση από τα σωρευμένα χρέη που, κατά τον κ. Μαγιάκη, αυξήθηκαν αντί να μειωθούν όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πατούλης.

Αλλά πέρα από τις δηλώσεις και τις αντεγκλήσεις υπάρχει η ουσία. Η αδιάψευστη εικόνα παρακμής παντού.

 • Οι παιδικές χαρές που καταρρέουν και δεν έχουν πιστοποιηθεί
 • οι δρόμοι που χρειάζονται τρακτέρ για να τους διασχίσεις,
 • τα ανύπαρκτα έργα υποδομής που στην πρώτη βροχή κάνουν τους δρόμους ποτάμια σε πολλές περιοχές του Αμαρουσίου,
 • τα σχολεία που δεν διαθέτουν κανένα από τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως το πιστοποιητικό αντισεισμικότητας,
 • τα πεζοδρόμια που για να τα διασχίσεις, όπου υπάρχουν, είναι άθλος,
 • το εμπορικό κέντρο που φθίνει καθημερινά και δεν υποστηρίζεται, αντιθέτως πλήττεται από την ανικανότητα των διοικούντων να αντιληφθούν τα σύγχρονα δεδομένα,
 • οι παρατημένες στο έλεος του Θεού γειτονιές του Δήμου,
 • οι μηδενικές υποδομές για ΑΜΕΑ,
 • η λειτουργία του Δήμου με απηρχαιωμένες εσωτερικές δομές και το αρτηριοσκληρωτικό οργανόγραμμα του, που δυσκολεύουν την καθημερινότητα του πολίτη και των εργαζομένων στις υπηρεσίες,
 • η ανύπαρκτη εκπαίδευση των εργαζομένων στα νέα δεδομένα των κατακλυσμιαίων αλλαγών που έρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση,
 • η ελάχιστη χρήση της τεχνολογίας που αγνοήθηκε σε όλη την οργανωτική δομή, βορά στις επικοινωνιακές φιέστες, γιατί λεφτά υπήρχαν αλλά οι προτεραιότητα ήταν η ικανοποίηση προσωπικών προτεραιοτήτων .

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός και τα τελευταία χρόνια ανύπαρκτος επίσης στο Μαρούσι. Αλλά η ερώτηση που προκύπτει εμφατικά είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα;

Μια ερώτηση που δυσκολεύει σημαντικά αν αξιολογήσουμε τις προβλέψεις ότι τα επόμενα χρόνια η χρηματοδότηση των δήμων θα μειωθεί στο μισό και οι Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις θα αφορούν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες από ότι μέχρι τώρα.

Έχοντας μελετήσει σε βάθος, με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους μου το τελευταίο εξάμηνο, τις εξελίξεις που έρχονται, γνωρίζω ότι ο Δήμος θα χρειαστεί μια σοβαρή ηγεσία που θα έχει ως πρωταρχικό στόχο τις σε βάθος αλλαγές, με πρώτο μέλημα τον πολίτη. Την πλήρη χρήση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας και τη βαθιά γνώση των νέων δομών που πρέπει να δημιουργηθούν. Τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα δώσει λύσεις σε πολλά χρονίζοντα θέματα του δήμου.

Το διακύβευμα είναι τιτάνιο και στέκομαι μπροστά του με ταπεινότητα και περίσκεψη αλλά και με αγάπη για τον τόπο μου και όρεξη μεγάλη, για δημιουργία με έμφαση στην σωστή χρήση όλων των δυνατοτήτων για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας.

Η σημερινή παρέμβαση μου με αυτό το άρθρο δεν έχει στόχο να επιτεθεί σε κανέναν προσωπικά, αν και είμαι σίγουρος ότι θα κατηγορηθώ κατά κόρον για αυτό. Δεν με πειράζει.

Έχω μάθει στη ζωή μου να λέω την αλήθεια και όλοι οι Μαρουσιώτες που με ξέρουν το γνωρίζουν αυτό. Η υποκρισία περισσεύει και πρέπει πλέον να μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής φιλοδοξίας. Είναι δόσιμο. Είναι βαθύ κίνητρο μου να προσφέρω στους συμπολίτες μου και να προσπαθήσω, ακόμη και πέρα από τα όρια των δυνατότητων μου, με τους εξαιρετικούς συνεργάτες, υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, να βελτιώσω τη ζωή των δημοτών και την πόλη.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο και ο κάθε δημότης πρέπει να πάρει θέση αν θέλει να ζει καλύτερα.

  

Facebook Comments Box

Απάντηση