Γεννηματά στον ΑΝΤ1: ο λαός πρέπει να αναδείξει το ΚΙΝΑΛ ως καταλύτη εξελίξεων για τον τόπο (βίντεο)

«Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση έχει η διπλωματία, οι δίαυλοι που υπάρχουν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η διασφάλιση της καλής γειτονίας, ωστόσο οι προκλήσεις από την Τουρκία μαςκαλούν να είμαστε σε εγρήγορση», είπε η Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Έχουμε πάντα το νου μας για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο», είπε η κ. Γεννηματα, σημειώνοντας ότι δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για πολιτική αντιπαράθεση και αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα τόσο με την Τουρκία, όσο και με τα Σκόπια, αλλά και την Αλβανία».

«Δεν ανησυχώ για το Κινημα Αλλαγής, αλλά για την Ελλάδα» δήλωσε σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει να διαλέξει ανάμεσα στον δρόμο που δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με μια λογική «φύγε εσύ- έλα εσύ» και από την άλλη ο δρόμος που προτείνει το ΚΙΝΑΛ, για εθνική συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει την θέση της χώρας και την κοινωνική συνοχή. «Ο μόνος που μπορεί να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση είναι ο λαός και γι΄ αυτό καλώ τους πολίτες να καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να ενισχύσουν τις δυνάμεις μας, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε καταλύτης εξελίξεων για τον τόπο», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές και συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, ασκώντας δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές του περί σύνδεσης του Ανδρέα Παπανδρέου με την τρομοκρατία.

«Πραγματικά με έκπληξη άκουσα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι’ αυτό τον Ανδρέα Παπανδρέου στα βιβλία του και τώρα είναι συγκυβερνήτης του. Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ.  Τσίπρα ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής. Από το ίδιο βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν με τη φωνή τους αυτές τις πληγές. Είναι ντροπή! Είναι ντροπή να παίζεις με το συναίσθημα των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πάρεις μερικά ψηφαλάκια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε “πυρά” στην Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της και την ψήφιση του Προϋπολογισμού, αμφιβάλλοντας ότι αυτός είναι ο πρώτος προϋπολογισμός εκτός της λογικής του μνημονίου, καθώς όπως είπε δεν δρομολογεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωμα με την κ. Γεννηματά «η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση προϋποθέτει 3 πράγματα: Επάνοδο στις αγορές, ανάπτυξη της οικονομίας και Κοινωνική Δικαιοσύνη για αποκατάσταση των ανισοτήτων που βάθυναν όλα αυτά τα χρόνια. Κανένα από τα 3 δεν πέτυχε, ούτε μπορεί να πετύχει αυτή κυβέρνηση».

Φώφη Γεννηματά - Δελτίο Ειδήσεων - ΑΝΤ1 - Νικ. Χατζηνικολάου

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνεργασιών μετεκλογικά με άλλα κόμματα, τα οποία σήμερα κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι συνεργασία δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά ότι μπορούμε να συννεονοηθούμε για τα μείζονα ζητήματα, καταλήγοντας ότι ο κομματικός σχηματισμός του οποίου ηγείται «έχει καταθέσει το δικό του σχέδιο για την αποτροπή της χρεοκοπίας και την έξοδο της οικονομίας από την κρίση», ζητώντας από τους πολίτες να το στηρίξουν.

.ant1news.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση