Β. Λεβέντης: «Υπάρχει πρόβλημα όταν ενεργείς αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος»

«Υπάρχει πρόβλημα όταν ενεργείς αντίθετα με την γραμμή του κόμματος. Θα το δούμε το θέμα με ψυχραιμία γιατί αν πάμε σε διαγραφή, τότε θα υπάρχει πρόβλημα με την κοινοβουλευτική μας ομάδα» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο «FM 100» Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και σχολιάζοντας τη θετική ψήφο που έδωσε στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος Ιωάννης Σαρίδης.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι δεν προχωράει σε διαγραφή, αλλά όπως είπε «αφήνουμε τον βουλευτή να δράσει μόνος του. Εμείς ως κόμμα του Κέντρου έχουμε αξίες και αρχές. Πάντα στη νεότερη ιστορία τα κόμματα του Κέντρου δεχόντουσαν πισώπλατες μαχαιριές και προσπαθούσαν να τα εξοντώσουν, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων».

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα» και εκτίμησε: «Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι ο κ. Τσίπρας θα πετάξει την μπάλα στον κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ θα αναγκαστεί να κάνει κωλοτούμπα και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι σήμερα δηλώνει σε κάθε τόνο ότι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη συμφωνία. Εάν παρ’ ελπίδα η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει το όνομα της Μακεδονίας, τότε μπορούμε να στηρίξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να επιζητούμε καρέκλες εξουσίας».

Ο κ. Λεβέντης άσκησε, επίσης, κριτική και στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτοί ευθύνονται που με τις επιλογές τους έστειλαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στις Πρέσπες και υπέγραψαν τη μειοδοτική συμφωνία.

zougla.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: