Πολιτική

Βαρουφάκης: Ευχολόγιο μνημονιακής νύχτας ο προϋπολογισμός σας -Λείπει η τόλμη

Κριτική στην κυβέρνηση για την ασκούμενη οικονομική πολιτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μίλησε για μία “ανάκαμψη πλασματική χτισμένη στις τσιμεντόπλακες της μονιμοποιημένης λιτότητας” και για “έλλειψη τόλμης στον προϋπολογισμό”.

Συνέχισε κάνοντας λόγο για “ανεύθυνη υπακοή στην τρόικα”, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκαρντ. Όπως είπε αυτό που συζητήθηκε ήταν “πως θα γίνει συστηματικότερο το κυνήγι των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στη φυλακή του ιδιωτικού χρέους” και προσέθεσε “ γη και ύδωρ δώσατε”.

Κάνοντας μια αναδρομή στα γεγονότα του 2015 επεσήμανε πως “ακόμα και “ναι” σε όλα να είχα πει στον κύριο Ντάισελμπλουμ, τότε που φωνάζατε, θα έπαιρνα 7.2 δισεκατομμύρια για να αποπληρώσουμε 22 δισεκατομμύρια που αφήσατε εσείς”.

Για να προσθέσει “εσείς είστε τα πρόσωπα της κρίσης κύριοι της κυβέρνησης”, ενώ επεσήμανε πως δεν διστάζει να τα βάλει με τους “πρώην συντρόφους” του για το ΤΙΝΑ (δηλαδή το There Ιs No Alternative) στην αριστερή του εκδοχή. Όπως είπε “με επιτόκια στην στρατόσφαιρα και αγορές διαλυμένες το τρίτο μνημόνιο θα ήταν μονόδρομος αν δεν κάναμε αναδιάρθρωση του χρέους”.

“Η χρεοδουλοπαροικία παραμένει και γι ‘ αυτό οι οίκοι αξιολόγησης δεν μας δίνουν investment grade», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα επεσήμανε “ποιες είναι οι αξίες που αντικατοπτρίζει ο νέος προϋπολογισμός;”, κάνοντας λόγο για τις “αξίες μιας νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας”.

πηγή: http://www.kerdos.gr

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Πέθανε ο Διονύσης Μπεχράκης

Απάντηση