Αυτοί είναι οι δραπέτες από το Μεταγωγών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών Αλβανών που απέδρασαν λίγο μετά τις 03.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Αρχικά οι δραπέτες ήταν τέσσερις, ωστόσο ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε γύρω στις 07.20 στην περιοχή του Ρέντη και συνελήφθη. 

Το zougla.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει τις φωτογραφίες των δύο δραπετών

Η απόδραση 

Οι τέσσερις ποινικοί κατάφεραν να αποδράσουν με κινηματογραφικό τρόπο. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους δραπέτες προφασίστηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα του κελιού. Όταν δύο αστυνομικοί μπήκαν στο κελί να δουν τι συμβαίνει, οι υπόλοιποι τρεις τους ακινητοποίησαν με αιχμηρά αντικείμενα, τα οποία είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους. Μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν και το όπλο ενός αστυνομικού.

Στη συνέχεια οι τέσσερις Αλβανοί κατέβηκαν στο ισόγειο, όπου ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια γυναίκα αστυνομικό, η οποία βρισκόταν εντός περιπολικού. Επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και κατάφεραν να φτάσουν στην πύλη της Διεύθυνσης Μεταγωγών, όπου απείλησαν τον φρουρό να τους ανοίξει την πόρτα ώστε να αποδράσουν. Ο φρουρός υπάκουσε και μάλιστα οι επικίνδυνοι κακοποιοί πήραν και από εκείνον το όπλο και εξαφανίστηκαν. 

Οι πυροβολισμοί στην Προφήτου Δανιήλ

Στο κέντρο επιχειρήσεων επικράτησε πανικός. Λίγο έλειψε μάλιστα να θρηνήσουμε θύματα, όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν έπειτα από μαρτυρία πολίτη να ερευνήσουν την οδό Προφήτου Δανιήλ. Με το που «πάτησαν» οι αστυνομικοί την εν λόγω οδό, οι δραπέτες, οι οποίοι -όπως φαίνεται- είχαν στήσει ενέδρα, πυροβόλησαν προς το μέρος τους τέσσερις φορές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί. 

Λίγη ώρα αργότερα, σε κοντινή απόσταση από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, βρέθηκε το περιπολικό, ενώ γύρω στις 07.20 εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ρέντη ο ένας από τους δραπέτες. Η επιχείρηση για τους άλλους τρεις βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τις επίγειες έρευνες συνδράμει από αέρος και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αλβανοί ήταν έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού και είχαν καταδικαστεί για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν σε άλλους κρατουμένους.

πηγή: https://www.zougla.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: