Από τη Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν o προσωρινά υπεύθυνος και δύο (2) παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις του νόμου για τα παίγνια, στην οποία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία (42) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ελέγχονταν από κεντρική μονάδα – ηλεκτρονικό υπολογιστή (server), και στην οθόνη δύο (2) εξ αυτών εμφανίζονταν τυχερό παίγνιο στο οποίο συμμετείχαν οι παίκτες.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(42) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
ηλεκτρονικός υπολογιστής (server) που λειτουργούσε ως κεντρικός διαχειριστής του προγράμματος των τυχερών παιγνίων,
(970) ευρώ,
ένα ειδικό τηλεχειριστήριο-πομπός για αλλαγή της κατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σημειώνεται ότι στο κατάστημα ήταν εγκατεστημένοι και λειτουργούσαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές χωρίς σχετική άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Facebook Comments Box

Απάντηση