Άμυνα & Ασφάλεια

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», μέσω παράνομου διαδικτυακού ιστότοπου

Συνελήφθησαν 39 άτομα εκ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και 4 βασικά μέλη της

Είχαν εγκαταστήσει παράνομο επίγειο δίκτυο τζόγου σε 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της επικράτειας

 

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», μέσω παράνομου διαδικτυακού ιστότοπου εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την 27 Φεβρουαρίου 2018, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και υπαλλήλων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Εύβοια και Βοιωτία), συνολικά (39) άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της και τέσσερα βασικά μέλη, 37χρονη υπήκοος Ρωσίας και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 51, 53 και 65 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ακόμα (29) ατόμων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή, της πλαστογραφίας, καθώς και παράβαση των νόμων για τη ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, την εγκληματική οργάνωση συγκρότησε ο 44χρονος, από κοινού με τα τέσσερα βασικά μέλη και δραστηριοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2016 σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εντάχθηκαν σε αυτή σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και πρόκειται κυρίως για ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και προγραμματιστή.

Η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη ιεραρχικά και με διαρκή δράση, ενώ σκοπός της ήταν η απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους και η πρόκληση βλάβης σε ξένη περιουσία, προβαίνοντας σε παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

διάβασε και αυτό  Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας ο πρωθυπουργός για την άσκηση “Ηνίοχος” (video)

Για την εκπλήρωση του σκοπού τους, ο 44χρονος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εξασφάλισαν:

 • μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι συνδέονταν σε εξυπηρετητή (Server), που διαχειρίζονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,
 • ευρύ δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία εγκατέστησαν παράνομο λογισμικό (software) για τη διενέργεια των παιγνίων και τη χρήση πλαστού σήματος,
 • τη στρατολόγηση – ένταξη στην οργάνωση ατόμων που εκμεταλλεύονταν τα προαναφερόμενα καταστήματα, αποδίδοντας σε αυτά μερίδιο των παράνομων κερδών,
 • την προμήθεια προπληρωμένων καρτών και
 • μεγάλο πελατολόγιο.

Ειδικότερα, ο αρχηγός και τα βασικά μέλη τη οργάνωσης εγκατέστησαν σε (29) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επίγειο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι ήταν διασυνδεδεμένοι τόσο μεταξύ τους, όσο και με κεντρικό υπολογιστή (server) στην οικία του 44χρονου.

Μέσω του δικτύου επιτρέπονταν η διενέργεια τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων τύπου «φρουτάκια», σε αληθοφανή ιστότοπο πραγματικής – νόμιμης εταιρείας διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, χωρίς την έγκρισή της.

Τη διαχείριση είχαν ο 44χρονος και η 37χρονη, οι οποίοι προμήθευαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με συγκεκριμένους λογαριασμούς πρόσβασης στον παράνομο ιστότοπο και προπληρωμένες κάρτες. Περαιτέρω είχαν τη δυνατότητα να επηρεάζουν το αποτέλεσμα των παιγνίων, ενώ προσέλκυαν παίκτες που συμμετείχαν στα παίγνια, από κοινού με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Επιπλέον και προκειμένου να προσδώσουν νομιμοφάνεια στην εγκληματική τους δραστηριότητα, κατήρτιζαν ιδιωτικά συμφωνητικά διαφήμισης μεταξύ εταιρείας, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο 44χρονος, και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, παρέχοντας έντυπα, πρόσφορα προς επίδειξη σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιες Αρχές, καθώς και σε θαμώνες – παίχτες, προκειμένου να πεισθούν για την εγκυρότητα του ιστότοπου που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης.

Κατά τις (34) έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε οικίες, επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και θυρίδες θησαυροφυλακίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • χρηματικό ποσό ύψους 68.184,10 ευρώ,
 • (70) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
 • (115) Ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα
 • (28) συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM,
 • (72) Προπληρωμένες κάρτες και
 • πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων
διάβασε και αυτό  Στέλιος Πέτσας: Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας Δικαιώματα

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εκτιμάται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει το ποσό 300.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ 34 από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Τακτικό Ανακριτή. Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση