Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε κατάστημα, στο οποίο διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω ιστοσελίδας

Η είσοδος στην επίμαχη ιστοσελίδα πραγματοποιούταν με χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password)

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε κατάστημα στην περιοχή της Αρκαδίας, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια και διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε κατάστημα σε περιοχή της Αρκαδίας διοργανωνόταν  παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας, στην οποία η είσοδος πραγματοποιούταν με τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password), τα οποία παρείχαν αυτοπροσώπως οι διαχειριστές αυτής σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα καθώς και αλληλογραφία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και διαπιστώθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου καταστήματος και του ιδιοκτήτη. Μάλιστα για την επίμαχη ιστοσελίδα προέκυψε ότι είχε κατοχυρωθεί μέσω εταιρίας – καταχωρητή με έδρα τις Η.Π.Α.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα.

Κατά την έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ιδιοκτήτη στην υπό διερεύνηση υπόθεση, καθώς κατελήφθη να προβαίνει σε στοιχηματισμό μέσω της επίμαχης ιστοσελίδας κατέχοντας λογαριασμό χρήστη με ρόλο διαχειριστή, που του επέτρεπε να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα στοιχήματα των παιχτών – πελατών.

Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διαχειρίζονταν τουλάχιστον (10) ενεργούς χρήστες λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο με κεκαλυμμένο τρόπο και προσφέροντας υπηρεσίες στοιχηματισμού σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, κλειστό πελατολόγιο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό πόσο των (325) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ το χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Black list).

Η Διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος, με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεσή συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες – παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου:

  • να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν,
  • να συμβουλεύονται πάντοτε τον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) https://www.gamingcommission.gov.gr/,
  • η συμμετοχή παικτών – χρηστών του διαδικτύου σε τυχερό παίγνιο, μέσω διαδικτύου, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, είναι αξιόποινη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: