Αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης».

Με αυτές τις 21 λέξεις ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ όχι μόνον την επιλογή της και τη διάρρηξη των σχέσεών της με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος εθεωρείτο φαβορί για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κυρίας Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της οποίας του ανακοίνωσε την απόφασή της υπογραμμίζοντας ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις και γραμμή και όχι έχει ήδη υποσχεθεί τη θέση του Επικεφαλής στον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Αντ’ αυτού του πρότεινε τα τοποθετηθεί τιμητικά στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι το οποίο αρνήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τη προσωπική του ανάρτηση στη σελίδα του στο fb ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.

πηγή: https://hellasjournal.com

Facebook Comments Box

Απάντηση

%d