Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, πριν την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών | JusticeForGreece

Ενόψει της ψηφοφορίας με αντικείμενο την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θεωρώ ότι πρέπει να ενημερωθείτε για την ύπαρξη των ακόλουθων νομικών κινήσεων, επιστολών, ψηφισμάτων και υπογραφών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

1. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

Α) Ρεκόρ ψηφιακών υπογραφών σε ελληνικό αίτημα !! Σε μόλις 8 ημέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30.000 υπογραφές με τις οποίες πολίτες που διαφωνούν με το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και θεωρούν ότι η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους δεν διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση θεμελιωμένη στη συναίνεση του ελληνικού λαού, απαιτούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματοςπριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. (Οι υπόγραφες “πέφτουν” βροχή ! Δείτε εδώ: Signatures)

Β) 1072 υπογραφές Ελλήνων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικόσυγκεντρώθηκαν σε κείμενο με το οποίο α) καταγγέλλουν την Συμφωνία των Πρεσπών ως απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα β) προειδοποιούν τους πάντες εντός και εκτός Ελλάδας ότι η τυχόν κύρωση της συμφωνίας οδηγεί στην αποσταθεροποίηση της περιοχής, την απάλειψη κάθε ειρηνικής συμβίωσης, καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με όσους καλλιεργούν επεκτατικές βλέψεις εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδα μας και γ) απαιτούν δημοψήφισμα διότι θεωρούν ότι δεν νομιμοποιουταν η κυβέρνηση να προβεί στη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας η οποία μάλιστα είναι απαράδεκτο να κυρωθεί με απλή πλειοψηφία των παρόντων, ως απλό νομοσχέδιο, αλλά θα έπρεπε έστω να ακολουθούνταν «κατ’ αναλογία» με το άρθρο 28,β του Συντάγματος η πλειοψηφία των 3/5, δηλαδή 180 βουλευτών (όπως σας ζήτησαν και οι δικηγορικοί σύλλογοι με ψήφισμα που σας κοινοποιήθηκε), της οποίας, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης να προηγηθεί δημοψήφισμα με το οποίο να απαντήσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με ένα ”ΝΑΙ” ή απορρίπτει με ένα ”ΟΧΙ”, αν εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών». (σε περίπτωση που το ψήφισμα δεν σας κοινοποιήθηκε ήδη επισήμως, δείτε το εδώ : INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ– περιλαμβάνονται και οι υπογραφές)

Γ) Με σεβασμό στην Ιστορία και την Μνήμη, 3.020 πολίτες απαιτούν με την υπογραφή τους να καταψηφίσετε το σχέδιο νόμου επειδή οι υπογραφές των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και FYROM στις Πρέσπες ήταν μία κίνηση ιδεολογίας κομματικής ενάντια στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Ελλάδα και επειδή με την συμφωνία αυτή, διακυβεύονται πολύ περισσότερα πέραν του ονόματος (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ όλα τα επίσημα έγγραφα, καθώς και τα άρθρα του Δρ. Νίκου Λυγερού στα οποία στηρίχτηκε η τεκμηρίωση του ψηφίσματος).Το κείμενο, υπέγραψαν μεταξύ άλλων, η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, η πρώτη Ελληνίδα πρύτανης, εκλεγμένη τρεις φορές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, ο καθηγητής Dr. Γιώργος Ζουγανέλης κ.α. Δείτε τις υπογραφές εδώ. Και αν νομίζετε ότι είναι λίγες 3020 υπόγραφες, σας θυμίζω ότι πέρσι τον Ιούλιο, κατάκλυσε το ελληνικό διαδίκτυο ψήφισμα /μανιφέστο στήριξης της κυβέρνησης το οποίο υπέγραψαν … 320 πολίτες ! Και επειδή θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, μάλιστα ειπώθηκε ότι με αυτό η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση, το κείμενο δημοσιεύθηκε και στα Σκόπια.

 

2. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΛΠ

 

Αυτά τα ψηφίσματα είναι αμέτρητα και επειδή δεν πρόλαβα να τα συγκεντρώσω όλα, σας παρουσιάζω ενδεικτικά και μόνο, μερικά που δημοσιεύθηκαν πολύ πρόσφατα:

17/01/2019 ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

17/01/2019 Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πύργου: Ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

18/01/2019 Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: νέο ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

και μερικά παλιότερα:

2016 Το ιστορικό ψήφισμα της ΕΜΣ για τη Μακεδονία – Ποιοί είναι οι 1500 που το υπογράφουν 

2018 Ψηφίσματα 43 Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων της Μακεδονίας – «ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ»

 

3. ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

26/02/2018 ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά και τον …..Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο

05/03/2018 εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

19/03/2018 Εξώδικα ΠΟΠΣΜ σε βουλευτές 

29/05/2018 Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» από φορείς Μακεδόνων οι οποίοι μιλάνε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος (η βουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού).

06/06/2018 Μηνυτήρια αναφορά της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνας Γκατζούλη κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Η Ελληνοαμερικανίδα συνταξιούχος καθηγήτρια από το Πεντάλοφο Κοζάνης, η οποία δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στο πανεπιστήμιο New Hampshire, στην αναφορά που θέτει στην κρίση της εισαγγελέως λέει ότι η δραστηριότητα του κ. Κοτζιά στο Σκοπιανό ζήτημα μέχρι στιγμής δείχνει ότι «είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας για χρήση στο κράτος των Σκοπίων, παρά την εκπεφρασμένη, αντίθετη προς τούτο, λαϊκή βούληση». Συμπληρώνει, δε, πως όλες οι τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, «με σημαντικότερη την τελευταία, στην οποία δήλωσε ότι ‘‘κλείδωσε η συμφωνία’’, παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτό εξ ονόματος του ελληνικού λαού, χωρίς να έχει την ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση». Γι’ αυτούς τους λόγους η κυρία Γκατζούλη ζήτησε να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον κ. Κοτζιά για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών και από τον ίδιο ζήτησε να λάβει υπ’ όψιν του τον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες των Ελλήνων Μακεδόνων, οι οποίες εκδηλώθηκαν όχι μόνο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, αλλά και στις δημόσιες διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις που έλαβαν περίπου 50 δήμοι στη Μακεδονία εναντίον της σύνθετης ονομασίας».

16/06/2018 δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

17/06/2018 Ο Νίκος Κοτζιάς υπογράφει για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και κατ΄επέκταση για λογαριασμό ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, την ύψιστης εθνικής σημασίας “Συμφωνία των Πρεσπών”.

20/06/2018 δεκαέξι (16) δικηγόροι κατέθεσαν στον εισαγγελέα στοιχεία, σειριακούς αριθμούς από άνδρες των ΜΑΤ που έδρασαν με μένος ενάντια στους Έλληνες τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στο Πισοδέρι και φυσικά φωτογραφίες και βίντεο με την πέρα από κάθε φαντασία και νομιμότητα, δράση τους ενάντια σε όσους διαδήλωναν κατα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Στο φάκελο συμπεριλάβαμε γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων τόσο στην Αττική όσο και στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από τα θύματα των βίαιων επιθέσεων των πραιτοριανών του Τόσκα, όσο και ένορκες καταθέσεις των ίδιων των θυμάτων. [ Κίνηση δικηγόρων κατήγγειλε την αγριότητα των ΜΑΤ σε Πισοδέρι και ΣυνταγμαΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια σωστή πατριωτική κίνηση από δικηγόρους, Γιώργος Αδαλής : Όλη η αλήθεια για την κόλαση στο Πισοδέρι – Πως την έζησα ως ο μοναδικός δημοσιογράφος που βρέθηκε εκεί ]

27/06/2018 και 29/06/2018, παρόμοιες μηνύσεις του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α και της Κωσταντινιάς Ντέμου του Δημητρίου, πτυχιούχου Σ.Α.Ν – Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, κατά Νίκου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, απιστία κατά την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας και ηθική αυτουργία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στα αδικήματα αυτά (ΠΚ 14, 26, 27, 42, 45, 46, 47, 48, 134, 138, 256, 259)

28/06/2018 Η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών και η σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσηής της Η αίτηση κατατέθηκε από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις που ισχυρίζονται ότι  η μεταμφίεση διεθνούς συνθήκης, και μάλιστα του άρθρου 27 του Συντάγματος σε κυβερνητική πράξη, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα. Αναλυτικότερα οι προσφεύγοντες επικαλούνται ως λόγους ακυρότητας α) τη παραβίαση του άρθρου 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας εν προκειμένω), οι οποίοι ανάγονται σε αρχαίους χρόνους (αρχικά), επειδή τροποποιεί προηγούμενες συνθήκες (Ελληνοσερβικό σύμφωνο και συνθήκη Βουκουρεστίου 1913), με βάση τις οποίες καθορίσθηκαν τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με τα πραγματικά σημερινά σύνορα, διότι στις συνθήκες αυτές, γεωγραφικός χώρος (Διοικητική Περιφέρεια) Μακεδονία υπήρχε μόνον ένας και αυτός ήταν μόνον στην Ελληνική επικράτεια, επειδή στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, επειδή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας. β) επειδή η συμφωνία δεν έγινε αντικείμενο επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών ως όφειλε. γ) τη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του άρθρου 1 παρ. 3 Σ, επειδή υπογράφηκε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ταυτόχρονη παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. δ) Διότι αντιτίθεται στην έννοια του ΈΘΝΟΥΣ και προκαλεί σε αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη. Του έθνους των Ελλήνων του οποίου εμείς οι Μακεδόνες είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Του έθνους, υπέρ του οποίου οφείλει να είναι η συμφωνία (ως εκδήλωση άσκησης της εξουσίας του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος, εξουσίας που πηγάζει από τον λαό, και υπάρχει υπέρ αυτού και του έθνους), σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 Σ. ε) Προσβάλλει την προσωπικότητά μας, ως Μακεδόνων, επειδή μας αφαιρεί το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Μακεδόνες (αναγκαζόμενοι να επεξηγούμε τις υποσημειώσεις της συμφωνίας του υπουργού εξωτερικών, ότι εμείς είμαστε οι αρχαίοι και οι άλλοι οι εκ σλάβων προερχόμενοι! που μιλούν την μακεδονική την σλαβική, ενώ εμείς την μακεδονική την αρχαία, δηλαδή την ελληνική! Δηλαδή Γελοιότητες!). Με την απόφαση 199/2018 η Επιτροπή Αναστολών ΣΤΕ απέρριψε το αίτημα αναστολής λόγω έλλειψης κίνδυνου πρόκλησης άμεσης βλάβης (άρθρο 20 παρ. 4 της συμφωνίας και άλλα )

22/07/2018 Αθανάσιος Καρανάσιος κατά Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, παράβαση καθήκοντος και εσχάτη προδοσία κατά των εμπλεκομένων φυσικών, ηθικών και έμμεσων αυτουργών στην σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών

03/09/2018 Μήνυση κατά Tσίπρα-Κοτζιά για Προδοσία της Χώρας (ΠΚ138), Εθνική Αναξιότητα (Α.Ν.533/1945), Κατάχρηση Πληρεξ/τας (ΠΚ151) και Πλαστογραφία Εγγράφου (ΠΚ 216) Μηνυτής είναι ο Δημήτρης Αντωνίου

12/09/2018 Συλλαλητήριο: Μήνυση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά του αστυνομικού διευθυντή Δομζαρίδη, της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνης Παπακώστα και του αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Ανδρέα Πετρόπουλου

17/09/2018 Η δεύτερη αίτηση ακύρωσης της “συμφωνίας των Πρεσπών”. Η αίτηση είναι της Κίνησης ακομμάτιστων πολιτών Αγρινίου – κ.α.π.α., του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Ε.Κ.Α.Δ.) και του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ και αφορά: την παραβίαση του άρθρου 82 Σ, την έκθεση της χώρας σε «ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ  ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ»  ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ και τελικής ολοκληρωτικής ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  της, την υπέρβαση εξουσίας – παραβίαση της αρχής διάκρισης των εξουσιών (άρθρων 26 και 36 του Συντάγματος), την παραχώρηση του ονόματος, της γλώσσας και της ιθαγένειας των πολιτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους Σλάβους , και τέλος, την παραβίαση του άρθρου 2 παρ 1 του συντάγματος

05/10/2018 Συμφωνία των Πρεσπών: Εξώδικο στο υπουργείο Πολιτισμού λόγω μη προστασίας της αϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως υποχρεούται βάσει της Σύμβασης της UNESCO

14/01/2019 Αναφορά της ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για 2 παράνομες προσαγωγές τις για το Μακεδόνικο

16/01/2019 Αναφορά Ι.Λαμπρόπουλου στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον πρόεδρο της βουλής

16/01/2019 Μήνυση Κάντζια για εσχάτη προδοσία κατά πρόεδρου της δημοκρατίας, πρωθυπουργού, όλων των υπουργών, όλων των βουλευτών και παντός υπευθύνου

17/01/2019 Μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.α

20/01/2019 Εξώδικο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμφωνία των Πρεσπών, το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου και τα χημικά

21/01/2019 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μήνυσε τις Δυνάμεις Δημόσιας Τάξης για τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών στο χθεσινό ειρηνικό συλλαλητήριο για τη ΜακεδονίαΣ

22/01/2019 Δεύτερη μήνυση για τα αέρια, τα χημικά και τα καπνογόνα στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της 20ης Ιανουαρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

23/01/2019 Εξώδικο προειδοποιητικό στον ΠτΔ για ενέργειες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

Διευκρίνιση: Η εσχάτη προδοσία ανήκει στα εγκλήματα κατά του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή κατά των θεμελιωδών αρχών ή θεσμών του Πολιτεύματος αυτού και περιγράφεται στο ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Ειδικού Μέρους του Π.Κ., με τις διατάξεις των άρθρων 134 & 134Α. Το έννομο αγαθό στο Κεφάλαιο αυτό του Π.Κ. είναι το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, σύμφωνα με την οποία, κυρίαρχος είναι ο λαός και αυτός αποτελεί τη μόνη πηγή εξουσίας και το ανώτατο όργανο του κράτους. Οι προσβολές του Πολιτεύματος είναι εξίσου σημαντικές είτε αφορούν το σύνολο των θεμελιωδών του θεσμών είτε και έναν μόνο από αυτούς. Ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται επίσης στο άρθρο 134Α περ. (στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η δέσμευση αυτή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαπίστωση της τυπικής έστω ισχύος του κράτους δικαίου.

 

4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

 

22/03/2018 ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ”ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.”

17/06/2018 Υπεγράφη η “συμφωνία των Πρεσπών”.

27/06/2018 επιστολή δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου προς ΕΕ, ΝΑΤΟ, και ΟΗΕ για την «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ»

03/07/2018 Ανοιχτή επιστολή στον Πάνο Καμμένο (συμφωνία των Πρεσπών, δημοψήφισμα, εκλογές)

07/07/2018 Επιστολή των Μακεδονικών Οργανώσεων στον Ντόναλντ Τραμπ για τα Σκόπια

28/09/2018 E. Billis to the EU Parliament:The “Greek” government, will be written in history, as The “Hellenic” government that turned Alexander the Great who carried the Greek civilization from ancient Egypt until Indian, as Slav, speaking Serbo-Bulgarian.

09/01/2019 18 πρώην πρέσβεις διακηρύσσουν σε ανοιχτή επιστολή τους την αντίθεσή τους στην ετεροβαρή, λεόντεια συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, Καλούν τους βουλευτές να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής και πεπεισμένοι ότι αυτο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καλουν την κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα  δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος.

10/01/2018 Επιστολή Παμμακεδονικών Ενώσεων στους Έλληνες Βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών Συνυπογράφουν ο Γεώργιος Ν. Ρωμανός (MSc) / Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής και ο Ανδρέας Σταλίδης (MSc, MA, MPhil) Μαθηματικός Αναλυτής

18/01/2019 Επιστολή 12 Πανεπιστημιακών προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την οποία αναλύουν τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» Στην επιστολή οι πανεπιστημιακοί αναφέρονται στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», στα λάθη της ελληνικής διπλωματίας και στις αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής.

19/01/2019 Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τους βουλευτές για το Μακεδονικό: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα

19/01/2019 Δήλωση-έκκληση του καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη, περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο διεθνούς σύμβασης και άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας

22/01/2019 Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων προς τον Πρόεδρο της Βουλής εν όψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

 

Από το περιεχόμενο όλων των προαναφερόμενων κειμένων, σαφέστατα προκύπτει ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων, είναι αόριστη, αντιφατική, αντισυνταγματική, παραβιάζει κανόνες διεθνούς δικαίου και έχει συναφθεί κατά παράβαση της λαϊκής βούλησης, και συνεπώς, κατά κατάλυση του συντάγματος διότι παραβιάζει την βασικότατη Αρχή του πολιτεύματος μας, την λαϊκή κυριαρχία.

Σας θυμίζω ότι βάσει του Συντάγματος το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά στο πρόγραμμα κανενός κοινοβουλευτικού κόμματος δεν προβλέπεται μια τέτοια συμφωνία με την οποία :

  • να αναγνωριστεί η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα,
  • να λυθούν εις βάρος της Ελλάδας όλα τα προβλήματα της ΠΓΔΜ (αδυναμία ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενεργειακή ανεπάρκεια κλπ),
  • να μετατραπεί η μικροσκοπική ΠΓΔΜ ( η οποία έχει ένα ΑΕΠ 9.37 δισ. ευρώ και ως κύρια προϊόντα το στάρι, το καπνό και την οπιούχα παπαρούνα) σε στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στους τομείς της γεωργίας, της πολιτικής προστασίας, της ενέργειας, της άμυνας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας, των υποδομών, των επενδύσεων, των πολιτικών σχέσεων, του τουρισμού, του εμπορίου, της διασυνοριακής συνεργασίας, των μεταφορών κ.α,
  • να της δοθεί πρόσβαση στην μελλοντική ελληνική ΑΟΖ (άρθρο 13, Μανιάτης, Ν.Λυγερός),
  • να βοηθηθεί από την Ελλάδα με κατάλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο τομέα της ενέργειας,
  • να της δοθεί το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών στην ελληνική επικράτεια (και μάλιστα άσχετα με την ονομασία τους ή τα εμπορικά τους σήματα) , διά, από και προς το έδαφος της (14.3) κλπ.
  • να διατηρήσει η Ελλάδα και να εφαρμόσει όλα τα υπάρχοντα ΜΟΕπλην της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, (ενδεικτικά στις 24 Ιουνίου 2015 ο Νίκος Κοτζιάς συμφώνησε 11 τέτοια μέτρα με την ΠΓΔΜ) και να κατευθύνεται στις σχέσεις με τη ”Βόρεια Μακεδονία” των 2 εκατ. κατοίκων και 25,3 χιλ.km², από τις διατάξεις των διμερών συμφωνιών για την υδροοικονομία του 1959 και όποιας άλλης συμφωνίας θεωρηθεί έκ των ύστερων χρήσιμη,την οποία είχε συνάψει με τηνπρώην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (!)των 6 δημοκρατιών, 23.7 εκατ. κατοίκων και 255,8 χιλ.km². (ΦΕΚ Α 232/1959 -Ν.4012/1959)

Σας θυμίζω επίσης ότι:

– Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι περίκλειστη χώρα των κεντρικών Βαλκανίων, η οποία καταλαμβάνει συνολική έκταση 25,3 χιλ. km² (ξηρά: 24,8 / ύδατα: 0,47) και συνορεύει με το Κόσοβο στα βορειοδυτικά, τη Σερβία στα βόρεια, τη Βουλγαρία στα ανατολικά, την Ελλάδα στα νότια και την Αλβανία στα δυτικά.Σύμφωνα με το σύνταγμά της, η σημαία της χώρας απεικονίζει μια απλοποιημένη/ στυλιζαρισμένη μορφή του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας, στο εθνόσημο της απεικονίζονται τα κύρια προϊόντα της χώρας (καπνός, οπιούχα παπαρούνα κλπ) και μέχρι το 2009 είχε στην κορυφή το σύμβολο του σοσιαλισμού. Ο εθνικός ύμνος της συντάχτηκε το 1941 και μιλάει για την γέννηση του ηλίου της ελευθερίας πάνω απ’ τη Μακεδονία, για τους Μακεδόνες που επαναστατούν για τα δικαιώματα τους, για την Δημοκρατία του Κρούσοβο (εξέγερση του Ίλιντεν), την σημαία της που κυματίζει πάλι και για τους ήρωες της: ο βλάχος Πίτου Γκούλι και οι Βούλγαροι Ντάμε Γκρούεφ και Γκότσε Ντέλτσεφ. Οι Μακεδόνες υπήκοοι είναι διάφορων εθνικοτήτων (Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Βλάχοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι κλπ) και αναλαμβάνουν την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας τους, γνωρίζοντας και ευχαριστώντας τους προκατόχους τους για τη θυσία και την αφοσίωσή τους στις προσπάθειές τους και τον αγώνα τους να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος της Μακεδονίας και είναι υπεύθυνοι απέναντι στις μελλοντικές γενιές να διατηρήσουν και να αναπτύξουν όλα τα πολύτιμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και τέλος, οι επίσημες γλώσσες είναι η μακεδονική γλώσσα γραμμένη με το κυριλλικό της αλφάβητο και όσες άλλες γλώσσες ομιλούνται τουλάχιστον από το 20 τις εκατό του πληθυσμού (constitution of the republic of macedonia Article 4, Article 5, Article 48, AMENDMENT IV, AMENDMENT V, ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ State Symbols of Republic of Macedonia)

– Η Μακεδονία (Νότια ;;) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και το δεύτερo μεγαλύτερο σε πληθυσμό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής έχει πληθυσμό 2.408.530 κατοίκους και έκταση 34.12 χιλ. km² που αντιστοιχεί στο 25,9% της συνολικής έκτασης της Ελλαδικής επικράτειας. Η Μακεδονία αποτελείται από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Πιερίας.

Τέλος, σας θυμίζω ότι το άρθρο 28 του συντάγματος αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχήτης Χώρας μας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και όχι κάποιας άλλης χώρας (βλέπε Ερμηνευτική δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου), ότι τόσα χρόνια το πρόβλημα το είχαν οι γείτονες και όχι εμείς και ότι τα προαναφερόμενα σε συνάρτηση και με τις αδιάκοπες λαϊκές διαμαρτυρίες (συλλαλητήρια, πορείες κ.α) που διεξάγονται εδώ και ένα χρόνο σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη της όποιας εξουσιοδότησης / νομιμοποίησης σας στο να κυρώσετε την συμφωνία υπερψηφίζοντας το Σχέδιο Νόμου “Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών.”, το οποίο κατατέθηκε στη βουλή το Σάββατο 19/01/2019 χωρίς να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και με διαδικασίες «φαστ – τρακ» καλείστε να ψηφίσετε την Πέμπτη 24/01/2019.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΕΜΗ

πηγή: https://justiceforgreece.wordpress.com

Facebook Comments Box

Απάντηση