ΑττικήΠεριφέρειες

Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι και καταργούνται τα 2 χιλιόμετρα

Μέτρα που θα λειτουργήσουν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης μετά από μήνες lockdown με σύμμαχο την αύξηση των εμβολιασμένων αλλά και την καλυτέρευση του καιρού

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σταματά όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ο χιλιομετρικός περιορισμός των δυο χιλιομέτρων με τον αριθμό 6 στο 13033 για περίπατο ή άσκηση.

Ο καιρός βελτιώνεται και έτσι ο κόσμος θα μπορεί να κινηθεί σε ανοικτούς χώρους χωρίς να κινδυνεύει όπως στους κλειστούς. Άρα θα μπορεί κάποιος να παίρνει το αυτοκίνητό του και να πηγαίνει ακόμα και σε άλλο δήμο.

Τα κομμωτήρια επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξουν αφού αυτό θα γίνεται με κανόνες υγιεινής και ραντεβού όπως το απέδειξαν οι επαγγελματίες του χώρου και τις προηγούμενες φορές που επαναλειτούργησε η αγορά.

Επίσης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν άμεσα οι αρχαιολογικοί χώροι.

Την ίδια ώρα αυτό που θα γίνει επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι ότι θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί το ΕΣΥ με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και θα γίνουν περισσότερα τεστ από όσα γίνονται σήμερα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 60.000 καθημερινά.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι τα μέτρα χαλάρωσης που θα ανακοινωθούν δεν θα συνιστούν απότομο άνοιγμα της αγοράς αλλά μια αποσυμπίεση από τους κλειστούς χώρους σε ανοικτούς που το ρίσκο μετάδοσης του ιού είναι μικρότερο υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα κρατούνται οι αποστάσεις.

Το χρονοδιάγραμμα

Από το Σάββατο 20 Μαρτίου, η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 19:00 μεταφέρεται στις 21:00, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Στις 22 Μαρτίου θα ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών, αυστηρά με ραντεβού.

διάβασε και αυτό  2ο Διεθνές Διαθηναϊκό on line Συνέδριο: Πότε και σε τι αφορά;

Στις 29 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και το λιανεμπόριο, με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μεγάλη είναι η συμμετοχή στη διοργάνωση του 44 ου Αγώνα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: