Ανακοίνωση – Καταγγελία Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας: Κάθε δράση των φασιτών είναι μαστίγιο ενάντια στους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ) καταγγέλουμε τη δημοτική αρχή της Καλλιθέας για την προκλητική, βοηθητική συμμετοχή της στη δράση φασιστοειδών, για τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη τους, στους αναξιοπαθούντες της πόλης μας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ευχαριστήρια ανακοινωσή της, η διοίκηση του δήμου, η δωρεά τους αποτελεί σημαντικό “σύμμαχο” στην κοινωνική πολιτική της.

Τέτοιες ενέργειες δίνουν συγχωροχάρτι στο φασισμό και ναρκώνουν τη
συνείδηση της νεολαίας. Προάγουν τις δόλια παραπλανητικές πρακτικές κάθε λογής φασιστικών μορφωμάτων, που από τη μια παρασύρουν με ψέματα και από την άλλη τρομοκρατούν. Ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο για να βλέπουμε τη συνάδελφο, τη γειτόνισσα, τη φίλη μετανάστρια ως εχθρό και να βγαίνει «λάδι» ο πραγματικός μας αντίπαλος, το σύστημα που γεννά το φασισμό και τον πόλεμο, τη φτώχεια, την ανεργία. Είναι το δολοφονικό χέρι των εκμεταλλευτών του μόχθου μας.

Η ανοχή οποιασδήποτε δραστηριότητας φασιστοειδών και πολύ περισσότερο η επιβράβευσή της, είναι πρόκληση απέναντι στο λαό, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στις χιλιάδες αγωνίστριες που πολέμησαν το φασισμό με κάθε κόστος στις συνοικίες, τα βουνά, τα εργοστάσια, παντού. Φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν. Κάθε γυναίκα από λαϊκή οικογένεια, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της έχει χρέος να μάθει στο παιδί της τι σημαίνει φασισμός, πώς τον πολέμησαν και τον νίκησαν οι λαοί στο παρελθόν.
Μαθαίνουμε – Συμμετέχουμε – Αγωνιζόμαστε – Καταχτάμε!

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας στέλνουμε μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Οι ανάγκες μας σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των
κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων,
που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Γιατί οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη έναν κόσμο απαλλαγμένο από τα μονοπώλια και την εξουσία τους, απαλλαγμένο και από τους φασίστες, τα πιστά σκυλιά των αφεντικών.

Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται
στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, μονοπώλια. Όλες και όλοι στην κινητοποίηση της ΟΓΕ την Παρασκευή 8 Μάρτη 2019 στην πλατεία Κοραή στις 6.00 μμ.

Facebook Comments Box

Απάντηση

%d