Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Αττικής σχετικά με σύλληψη οδηγού Δημοσίας Χρήσεως Επιβατικού (ταξί) αυτοκινήτου για επέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή του οχήματος

Από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη στις 3-6-2019, 47χρονος ημεδαπός οδηγός Δημοσίας Χρήσεως Επιβατικού (ταξί) αυτοκινήτου, για μη τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων διενέργειας επιβατικών μεταφορών, κατ’ εξακολούθηση απατηλή συμπεριφορά και παραβίαση φορολογικών διατάξεων μέσω παραβίασης-επέμβασης στην ταμειακή μηχανή και στο ταξίμετρο.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς οδηγός εντοπίσθηκε να εξαπατά επιβάτες κατά την μεταφορά τους, προκειμένου να εισπράττει από αυτούς κόμιστρο πέραν του νομίμου (υπερβολικό κόμιστρο), με τους κάτωθι κάθε φορά τρόπους είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά:

  • Απευθείας είσπραξη κομίστρου πέραν του νομίμου (υπερβολικό κόμιστρο)
  • Επέμβαση στο ταξίμετρο και θέση αυτού σε διπλή ταρίφα, έχοντας τοποθετήσει μαύρη αυτοκόλλητη ταινία στο σημείο εμφάνισης της σχετικής ένδειξης αυτής, προκειμένου να μην είναι εμφανής
  • Επιλογή μεγαλύτερης διαδρομής (διενέργεια “κύκλου”), αντί της συντομότερης διαδρομής,
  • Παροχή πολλαπλής μίσθωσης,
  • Επέμβαση στη συσκευή του ταξιμέτρου και στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να μην εκδίδονται νόμιμες φορολογικές αποδείξεις για τις διενεργηθείσες επιβατικές μεταφορές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τι είναι το DiscoverEU; Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: