ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Μένουμε σπίτι μας, εκτός αν αιμοδοτούμε» το μήνυμα του Ε.ΚΕ.Α
Ο φόβος για τον κορωνοϊό – έκοψε τη ροή αιμοδοτών

Η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Χάρις Ματσούκα για τις ελλείψεις σε αίμα ανέφερε στο star
Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για πιθανές ελλείψεις σε αίμα το προσεχές διάστημα. Ο φόβος για τη μετάδοση του κορωνοϊού κρατάει μακριά από τα νοσοκομεία τους εθελοντές αιμοδότες, ενώ την ίδια ώρα οι ανάγκες για αίμα είναι πάγιες.
«Αν και μετά την αναβολή των χειρουργείων οι καθημερινές ανάγκες σε αίμα μειώθηκαν, στη χώρα μας συνεχίζουν να υπάρχουν περίπου 2.500 πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία, στους οποίους κατευθύνεται το 20% του αίματος κάθε μήνα», είπε στο star.gr η πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α Χάρις Ματσούκα. Ξεκαθάρισε ότι με τα μέχρις στιγμής δεδομένα «ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται με τη μετάγγιση αίματος» και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να δίνει αίμα, καθώς πρόκειται για μία ασφαλή διαδικασία.
Μέτρα για την υγιεινή των ευπαθών ομάδων λαμβάνει ο ΚΥΑΔΑ
«Το προσωπικό λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας, φοράει γάντια και μάσκες, οι εθελοντές αιμοδότες κάθονται σε απόσταση, ενώ υπάρχει ήδη υπουργκή απόφαση που προβλέπει την παραχώρηση αιθουσών από τους δήμους της χώρας για τη διενέργεια εξωτερικής αιμοδοσίας» πρόσθεσε η Xάρις Ματσούκα.
«Ναι μένουμε σπίτι μας! Εκτός αν αιμοδοτούμε. Να μην αφήσουμε ανθρώπινες ζωές να κινδυνέψουν από έλλειψη αίματος» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.star.gr%2Feidiseis%2Fellada%2F493422%2Fkorwnoios-anhsyxia-gia-elleipseis-aimatos%3Ffbclid%3DIwAR2ekZA57mFn9RR3Ez7RmztElFzBxwebcnEYnHqlkZM6sFVgvs4B_ZrsXDE&h=AT3lQFC4A2ESZ7nNvsal4p9st119QSM8nSVNTeXt-nxl6ahCJi1VgppLrZNrF5fLEvQUDGZmrakGXOGxppvomVVKlKB5zasLa2P4BxYe6kfbpGlB6yMXsX1bLNjibdyP3OZObUs_-Pop6ws

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Οι τρείς φάσεις που θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός

Απάντηση

Recommended
Με ηλεκτρονική αίτηση σε πλατφόρμα που θα ενεργοποιήσει το υπουργείο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: