Αναβάλλεται το Φεστιβάλ των Καννών – Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναβάλλεται, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη το βράδυ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες 12-23 Μαΐου και εξετάζονται διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων η αναβολή της εκδήλωσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου.

Η απόφαση να αναβληθεί, η οποία έρχεται καθώς η Γαλλία παραμένει σε lockdown λόγω κορωνοϊού, έρχεται μετά από εβδομάδες φημών πως η φετινή διοργάνωση δεν θα μπορέσει να γίνει στην καθορισμένη ημερομηνία.

 

Το φεστιβάλ δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης υγείας, η σκέψη μας είναι στα θύματα του Covid-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ασθένεια». «Μόλις η κατάσταση της υγείας στη Γαλλία και διεθνώς μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την πραγματική δυνατότητα, θα γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας, για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής», προσθέτει.

 

Μαζί με την ανακοίνωση της αναβολής, το Φεστιβάλ των Καννών απευθύνει έκκληση σε όλους να σέβονται τους κανόνες και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ που αναβάλλεται. Κατά το παρελθόν ακυρώθηκε μόνο μία φορά το 1968 κατά τη διάρκεια των εθνικών εξεγέρσεων του Μάη του 68.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό 

Απάντηση

Recommended
Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: