Ανίκανος ο Δήμαρχος Καλλιθέας να απορροφήσει κονδύλια

Μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γ.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑ στο ΣΙΝΕ ΚΑΛΥΨΩ στις 11 Φεβρουαρίου 2019, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απευθύνθηκε από μικροφώνου δημόσια στον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κάρναβο  έκανε μια σημαντική αποκάλυψη:

”Ζήτησα από τον Δήμαρχο, εδώ και καιρό, να χρηματοδοτήσω όλα τα αθλητικά έργα  που έχει ανάγκη  ο Δήμος σας αλλά δεν μου έστειλε καμία πρόταση”

Άναυδοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.

Η αποκάλυψη αυτή του Υφυπουργού Αθλητισμού εξόργισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του αθλητισμού της πόλης αφού όλοι γνωρίζουν την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλλιθέας, όπως τα γήπεδα της παραλίας, ο χώρος της ενόργανης γυμναστικής, οι εγκαταστάσεις της πάλης, το Γυμναστήριο του ΑΤΛΑΝΤΑ, το κλειστό του ΕΣΠΕΡΟΥ κ.α. χώροι που χρήζουν άμεσης ανακατασκευής και αποτελεί  το πάγιο αίτημα των Συλλόγων της πόλης μας. Να τονιστεί ότι υπάρχουν  πολλές περιπτώσεις τραυματισμού των αθλητών  από τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι αθλητικοί χώροι οι δε αθλητικοί σύλλογοι επανειλημμένως έχουν διαμαρτυρηθεί στην διοίκηση για την  άσχημη αυτή κατάσταση.

Ο κ. Κάρναβος,  έντονα ταραγμένος, προσπάθησε να δικαιολογηθεί  επίσης από μικροφώνου, με επιχειρήματα  του τύπου ”Δεν έχουμε το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, οι υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες και ότι εγώ ζήτησα να κάνει μελέτες η Γ.Γ. Αθλητισμού»!!!

Με την τοποθέτησή του τα έκανε ακόμα πιο μούσκεμα, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η αρμοδιότητα μελετών για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκει στην τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι  στη Γενική  Γραμματεία Αθλητισμού.

Απέφυγε βέβαια να αναφέρει ότι ο ίδιος έχει αποψιλώσει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου με αποσπάσεις μηχανικών στον ανενεργό μέχρι στιγμής Σύνδεσμο Δήμων Νότιου Τομέα Αττικής που δημιούργησε και ότι ο ίδιος έχει κάνει ένα σωρό απευθείας αναθέσεις μελετών σε μηχανικούς (απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας) για θέματα χωρίς καμία ουσιαστική ωφέλεια για τους δημότες.

Ανάλογη απώλεια κονδυλίων υπάρχει σε πολλούς δημοτικούς τομείς όπως πχ με το ελεύθερο wifi (έξυπνη πόλη) στην Καλλιθέα το οποίο θα χρυσοπληρώσει ο δήμος αδυνατώντας να καταθέσει ακόμα και μια απλή αίτηση για να απορροφήσει τα κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης που υπήρχαν δωρεάν.

Από την άλλη πλευρά ο κ Κάρναβος με συνεχή και εύκολα ψέματα, όπως το παραπάνω, δηλώνει περήφανος για μερικά βαμμένα δάπεδα αθλητικών χώρων και διατυμπανίζει ενόψει εκλογών στις ομιλίες του, ότι δεν άφησε κονδύλι για κονδύλι αναξιοποίητο.

Διαψεύδεται συνεχώς. Αποδεικνύεται περίτρανα και από επίσημα χείλη η πλήρης ανικανότητα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας να κάνει μελέτες για να αξιοποιήσει τα κονδύλια των υπουργείων αλλά και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η τραγική αποκάλυψη του Υφυπουργού Αθλητισμού προκαλεί τεράστια ερωτηματικά στους πολίτες για το πραγματικό μέγεθος της υποβάθμισης που οδηγεί το δήμο Καλλιθέας ο κ Κάρναβος όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιος είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι ο πρώην  γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού έπαιξε η εμπειρία που απέκτησε ο Γιώργος Βασιλειάδης στο πόστο του ως γγ της καταπολέμησης της διαφθοράς, με μεγάλη συμβολή στην αντιμετώπιση των τέτοιων φαινομένων.

Σημείο αναφοράς είναι η συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας – Ρηνανίας με αποτέλεσμα να φτάσει στις ελληνικές Αρχές η λίστα Μπόργιανς, ενώ δημιούργησε και μια σχέση συνεργασίας με το κρατίδιο, στο οποίο έχουν σταλεί για εκπαίδευση γύρω από ζητήματα διαφθοράς Έλληνες υπάλληλοι της εφορίας.

Ο κ. Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, είναι 38 ετών κι έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο

Ο κ. Βασιλειάδης είναι αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments Box

Απάντηση