«Ανάπτυξη Ιστιοπλοίας ΑμεΑ, πρακτική και τρόποι προσέλκυσης» Αρχείο kallitheapress (Γεγονότα Καλλιθέας fb)

Ενημέρωση για τους ενδιαφερόμενους Ομίλους και Προπονητές
διοργάνωσε η Επιτροπή ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΙΟ την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί πρόεδροι ,έφοροι και προπονητές από ομίλους από όλη την Ελλάδα ,οι οποίοι ήρθαν στις εγκαταστάσεις της ΕΙΟ και παρακολούθησαν το πρόγραμμα της ημερίδας.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου της επιτροπής ΑMΕΑ κ. Παυλίδου και ακολούθησε προβολή βίντεο με τους τρόπους ανάπτυξης της ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ από το επίπεδο των αρχαρίων εως την διοργάνωση αγώνων από την αντιπρόεδρο της επιτροπής ΑΜΕΑ Κατερίνα Γουλελιου-Τσαντιλη.
Στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι και Προπονητές παρακολουθήσαν πρακτικές και τρόπους εφαρμογής ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο από εξειδικευμένους προπονητές, με τη συμμετοχή Αθλητών ΑΜΕΑ. Ο προπονητής κ. Τσαρούχης ανέλυσε τις δυνατότητες εκμάθησης ιστιοπλοΐας ,ανάλογα με τις μορφές αναπηρίας,με ότι σκάφη διαθέτει ο κάθε όμιλος (τριγώνου ή ανοικτής θάλασσας)και παρουσίασε τρόπους προσέλκυσης αθλητών,μεθόδους ασφαλείας και διαμόρφωσης πρόσβασιμότητας των ομίλων. Ακολούθησε η παρουσίαση και ο ασφαλής τρόπος χρήσης και καθέλκυσης των ειδικών σκαφών για ιστιοπλοΐα ΑΜΕΑ (hansa και 2,4mr) από τον Προπονητή κ. Κικιάνη και στην συνέχεια οι αθλητές ΑΜΕΑ του σωματείου “Sailability hellas” έδειξαν στην πράξη πως η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα για όλους. Προπονητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρακολούθησαν την προπόνηση των αθλητών ΑμεΑ με φουσκωτό στην θάλασσα.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση που ακολούθησε κατά την οποία οι παραολυμπιονίκες (Βασιλης Χριστοφορου, Θοδωρης Αλεξας, Αργυρης Νοταρογλου και Νικος Πατερακης ) μετέφεραν την πολύχρονη εμπειρία τους και απάντησαν σε ερωτησεις των ενδιαφερομένων ομίλων. Η επιτροπή Ανάπτυξης ιστιοπλοΐας ΑμεΑ της ΕΙΟ υποσχέθηκε την παροχή βοήθειας και στήριξης σε όποιον όμιλο της Ελλάδας επιθυμεί να αναπτύξει τμήμα ΑΜΕΑ.
Για την επιτυχία της πρώτης σχετικής ημερίδας η επιτροπή ΑΜΕΑ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθεια τους τους ομίλους Sailability Hellas,Ι.Ο.Π και ΝΟΤΚ, τους αθλητές του Sailability Hellas , τους προπονητές Ακη Τσαρούχη και Ιάκωβο Κικιάνη, τον φωτογράφο Νίκο Ζάγκα και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπιζιωτα.

Facebook Comments Box

Απάντηση