(Ανά)γεννημένος την 7η Ιουλίου – Με “προίκα” τα ρεκόρ του, ο Τσίπρας στην εκκίνηση …

Επίσημη «σέντρα» στην προεκλογική περίοδο των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα δοθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στις 18.30 το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής.

Και αρχίζει μια εκλογική κούρσα με εξαιρετικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία στις 7 Ιουλίου, θα έχει μαζί με την απόληξη της και έναν καμβά ερμηνειών. Ο πρωθυπουργός, έτσι κι αλλιώς, θα δώσει τον αγώνα αυτόν, έχοντας ως «προίκα», τέσσερα αδιαμφισβήτητα θετικά δεδομένα που αφορούν, το δικό του πολιτικό βιογραφικό. Δυο πολιτικά ιστορικά ρεκόρ και δυο νέες πολιτικές σταθερές , μπορούν να αποτελέσουν σημεία εκκίνησης του πρωθυπουργού σ’ αυτήν την κούρσα…

Ο πολιτικός ηγέτης που ταυτίσθηκε με τη σταθερότητα, καταγράφοντας το ρεκόρ στη διακυβέρνηση της χώρας, τα τελευταία είκοσι χρόνια – και πάντως στον καιρό του μνημονίου. Τούτο δε, το πέτυχε όντας ο νεότερος πρωθυπουργός στην Ελληνική πολιτική ιστορία. Αυτό πρακτικά σημαίνει δυο πράγματα :Πρώτον, ότι επί των ημερών του, η χώρα μπήκε ξανά μετά από πολύ καιρό στις ράγες της κανονικότητας και δεύτερον ότι ο Αλέξης Τσίπρας  είναι πλέον απόλυτος κυρίαρχος του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.

Κάτι που επαναβεβαιώνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και δίνει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να επανιδρύσει το χώρο, αναμειγνύοντας το όραμα μιας σύγχρονης αριστεράς με τον πολιτικό ρεαλισμό της Σοσιαλδημοκρατίας . Το ρεπορτάζ επιμένει ότι θα το κάνει άμεσα και θα αλλάξει τα πάντα σε αυτήν την πλευρά του πολιτικού χάρτη.

Το πρόγραμμα για την τετραετία 2019 -23, δουλεμένο  υπό την εποπτεία των κ. κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Χαρίτση είναι έτοιμό και θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής. Έτοιμές όμως είναι και οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – την ώρα που το ρεπορτάζ επιμένει ότι «θα είναι η τελευταία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί, ως ΣΥΡΙΖΑ, σε εκλογική διαδικασία, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα διευρύνει σε απόλυτο βαθμό το νέο σχήμα, από την αριστερά, ως την προοδευτική κεντροδεξιά,  αφού ακόμα και με το ποσοστό των ευρωεκλογών – το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στις 7 Ιουλίου- ο Αλέξης Τσίπρας παγιώθηκε ως ο κυρίαρχος του ενός από τους δυο νέους  πόλους του πολιτικού συστήματος.

πηγή: http://www.epikairo.com

Facebook Comments Box

Απάντηση