Ελλάδα

Αγχίαλος ώρα μηδέν

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία, μετά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη (27.07), καθώς οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ όσον αφορά στη φωτιά στη Μαγνησία αυτήν την ώρα ακούγονται συνεχείς εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο από πολεμικό υλικό που καίγεται, καθώς όπως αναφέρεται στο σημείο βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών.

Η φωτιά φέρεται να έχει περάσει σε χώρο στρατοπέδου κι οι εκρήξεις να είναι από αποθήκη πυρομαχικών, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή.

Παράλληλα σύμφωνα με το magnesianews.gr αναζωπύρωση των εστιών φωτιάς σημειώνεται στην Κοκκίνα αλλά και στο νοτιοανατολικό σημείο του Σέσκλου με τη φωτιά να απειλεί ξανά το χωριό. Στην Κοκκίνα καταστράφηκαν τρία ποιμνιοστάσια, ενώ οι συνολικές καταστροφές στον Δήμο Ρήγα Φεραίου υπολογίζονται σε 40.000 καμένα στρέμματα.

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

διάβασε και αυτό  Σαν σήμερα: 28η Οκτωβρίου 1940. Η Επέτειος του «Όχι»

Επιχείρηση διαφυγής διά θαλάσσης όπου παραστεί ανάγκη

Επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς, οργανώνεται σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτικών προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Στόχος είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές για να γλυτώσει από το πύρινο μέτωπο που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.
Facebook Comments Box

Απάντηση