«Έφυγε» ο Γιάννης Τσερκέζος, η ψυχή του Local TV

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε στο δημοσιογραφικό και αυτοδιοικητικό κόσμο ο απρόσμενος θάνατος του Γιάννη Τσερκέζου, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Ο ιδρυτής του Local TV χτυπήθηκε από ανεύρυσμα και δεν άντεξε μετά από δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, σβήνοντας στα 65 του χρόνια.

Ο Γιάννης Τσερκέζος ήταν πραγματικά πρωτοπόρος στο χώρο του, ιδρύοντας τον πρώτο και μοναδικό αυτοδιοικητικό τηλεοπτικό σταθμό. Το όραμά του για διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες στους Δήμους και τις Περιφέρειες τον έκαναν συνώνυμο των αναμεταδόσεων από τις συνεδριάσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων. Μέχρι και σήμερα υπήρξε συνεργάτης μεταξύ άλλων και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, λειτουργώντας με την ομάδα του το διαδικτυακό κανάλι του Δήμου.

Πάνω από όλα όμως, ο Γιάννης Τσερκέζος ήταν για όσους τον γνώρισαν μια ήπια αλλά αποφασιστική φυσιογνωμία, ένας πολύ εργατικός άνθρωπος με έμφυτη και απροσποίητη ευγένεια και καλή καρδιά. Ένας σκεπτόμενος πολίτης με άποψη και ένας μαχητής στον τομέα του.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στο Κοιμητήριο της Βούλας.

Με αφορμή το χαμό του, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε:

«Απεβίωσε χθες αιφνιδίως ο συμπολίτης μας, ιδιοκτήτης του τοπικού καναλιού «Local TV» και συνεργάτης του Δήμου μας, Γιάννης Τσερκέζος, ένας γνήσιος υπηρέτης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς αφιέρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ενημέρωση του κοινού μέσα από το κανάλι του, στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το «Local TV» έφερε τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων στα σπίτια μας με ζωντανές μεταδόσεις από πολλούς δήμους ενώ παρακολουθούσε και μετέδιδε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις των θεσμικών φορέων της αυτοδιοίκησης.

Το 2014 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον Γιάννη Τσερκέζο θεσμοθέτησε τη ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και των σημαντικότερων εκδηλώσεων μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του Δήμου και η εκτέλεση του έργου από τον Γιάννη και τους συνεργάτες του ήταν υποδειγματική.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Γιάννη Τσερκέζου που αφήνει ένα μεγάλο κενό ενημέρωσης στο Δήμο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

πηγή http://3vita.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση