Έγκληση και μήνυση κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Τρύφωνας Μπουγάς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Τρύφωνας Μπουγάς κατέθεσε σήμερα 13/2/19 στην Ευελπίδων  έγκληση και μήνυση για  εξύβριση  και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του κατά του υποψηφίου Δημάρχου Καλλιθέας Γιάννη Βακαλόπουλου και δύο δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας. Σύμφωνα με πληροφορίες  κατατίθεται και αγωγή 500.000 € για έκαστον εξ αυτών.

Δείτε το κείμενο της έγκλησης και μήνυσης :

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ  κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ

Τρύφωνα Μπουγά του Παναγιώτη και της Γεωργίας, κατοίκου Καλλιθέας, οδός Αριστείδου αριθμός 10, ΑΦΜ 027044137  ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου.

ΚΑΤΑ

1) Γεωργίου  Αντωνακάκη,

2)Ειρήνης Ελευθεριάδου 

3)Γιάννη Βακαλόπουλου, απάντων κατοίκων Καλλιθέας, Αναγνωσταρά Χρήστου 16 & Γρυπάρη Ιωάννη, Άγιος Νικόλαος – Δαβάκη, άλλως Ματζαγριωτάκη 76.

 

Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, με την Δημοτική Παράταξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

Ήδη από την 15η Ιανουαρίου 2019, είχα ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου και είχα αρχίσει τις προεκλογικές μου δραστηριότητες με διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και με προβολή του οράματός μου για την Καλλιθέα.

Η Παράταξη αυτή δεν έχει ποτέ προκαλέσει, ούτε ποτέ κανένα από τα μέλη της έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες και διέπεται από αρχές στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Στα πλαίσια των αρχών αυτών, με ανακοίνωσή μας, καλέσαμε τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές μας στο Δήμο Καλλιθέας, να προσφέρουν εθελοντικά αίμα στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας αιμοδοσία που διοργάνωνε ο Δήμος Καλλιθέας, κατά το διήμερο 23 με 24 Ιανουαρίου 2019, μεταξύ των ωρών 09.00 και 13.30.

Αντί λοιπόν η πρωτοβουλία μας αυτή να επαινεθεί, μια άλλη Δημοτική Παράταξη και συγκεκριμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας» προσκείμενη στο ΚΚΕ, προέβη σε πρωτοφανείς ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μας.

Οι όλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις  της «Λαϊκής Συσπείρωσης  Καλλιθέας» εκπορεύονται   από τους νυν δημοτικούς συμβούλους της παράταξης στην Καλλιθέα,  Γεώργιο Αντωνακάκη και Ειρήνη Ελευθεριάδου καθώς και τον νυν υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Βακαλόπουλο.  

Στις 25 Ιανουαρίου 2018, με αφορμή την πρωτοβουλία μου για την άνω εθελοντική  αιμοδοσία, η «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας», για λόγους σαφώς αντιπολιτευτικούς ενόψει των επερχομένων δημοτικών  εκλογών, ανήρτησε στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών εφημερίδων και των τοπικών sites (Kallithea pressκλπ) δια των άνω εκπροσώπων της,   Γεωργίου  Αντωνακάκη, Ειρήνης Ελευθεριάδου και  Γιάννη Βακαλόπουλου, ανακοίνωση με πρωτοφανείς ύβρεις και συκοφαντίες, σε βάρος της Δημοτικής Παράταξης της οποίας προΐσταμαι και συνεπώς και εμού προσωπικά, στην οποία περιλαμβάνονται και τα εξής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει τις δόλια παραπλανητικές πρακτικές των φασιστοειδών, καθώς και όσων άμεσα ή έμμεσα τις στηρίζουν και τις ανέχονται.

Για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Καλλιθέας και η διοίκηση του Δήμου, δείχνει τη διάθεσή του να «χαϊδέψει» και να προβάλει, τους ναζιστές- εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας και  η διοίκηση του Δήμου, αποδέχτηκαν ουσιαστικά την συνδιοργάνωση  εθελοντικής αιμοδοσίας με την «Ελληνική Αυγή»,  την δημοτική παράταξη των φασιστών, στα Δημοτικά Ιατρεία Καλλιθέας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019. Αποδέχτηκαν ουσιαστικά την συνδιοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας με φασίστες, ρατσιστές που έχουν στο παρελθόν οργανώσει εθελοντικές αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες!» 

Με τον τρόπο που διατυπώθηκε μέσω διαδικτύου, το ως άνω αναληθές, συκοφαντικό και προσβλητικό κείμενο, καθιστά την προσβολή που μου εγένετο ακόμη μεγαλύτερη.

Τον ισχυρισμό των μηνυομένων εις βάρος μου, έλαβε γνώση μεγάλος αριθμός προσώπων, ενώ εγώ είμαι υποχρεωμένος να απαντώ σε ερωτήματα αρκετών εξ αυτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Τα άτομα που εισέρχονταν στην ως άνω ιστοσελίδα, ήτοι άνω των 2.500, και αν υπολογισθεί στις ιστοσελίδες των ανωτέρω, ότι σίγουρα υπεισήλθαν τουλάχιστον κατά μέσο όρο 10 με 15 άτομα επιπλέον, τότε υπολογίζουμε ότι έλαβαν γνώση πέραν των 37.000 ατόμων. Στο σημείο αυτό πρέπει να υπολογισθεί ότι τις ιστοσελίδες αυτές επεσκέφθησαν οπωσδήποτε χιλιάδες ακόμη άτομα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε ότι έλαβαν γνώση του κατάπτυστου αυτού κειμένου κατά μέτριους υπολογισμούς τουλάχιστον 100.000 άτομα, εξακολουθούν δε να τις επισκέπτονται ακόμα.

Οι ισχυρισμοί των μηνυομένων μου προκάλεσαν θλίψη και στενοχώρια, καθότι με παρουσιάζουν ως «φασίστα, ναζιστή και ρατσιστή» εκτός από τη στοχοποίησή μου και τον επικείμενο κίνδυνο που προκαλούν οι λέξεις αυτές για  εμένα, καθόσον είμαι φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό άτομο σε σχέση  με την εργασία μου καθώς και με την ενασχόλησή μου άνω των 20 ετών, ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλ. Φαλήρου. 

Αναφέρομαι σε στοχοποίησή μου, πράγμα που αποδείχθηκε ευθύς αμέσως, δεδομένου ότι αμέσως μετά την άνω ανάρτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας» και την κατά οποιοδήποτε τρόπο δημοσιοποίησή  της, πλήθος τρικάκια (κομμάτια χαρτί μικρών διαστάσεων) των αναρχοκομμουνιστικών ομάδων Αυτόνομη  Antifa και Antifa Sud, ΟΡ.Μ.Α και όποιων άλλων του ίδιου χώρου που εμφανίζονται «μεταλλαγμένοι» με διαφορετικά κάθε φορά ονόματα, με συνθήματα «Φασίστες βλάκες σκασμός και τουμπεκί», «Τσακίστε τους φασίστες», «Έχουμε χίλια πρόσωπα και είναι όλα ενάντια στους φασίστες», «Η Καλλιθέα έχει πολλούς Έλληνες»  και διαφημίζουν ότι «οι φασίστες κυνηγήθηκαν και τσακίσθηκαν» και με αυτό τον τρόπο απειλείται η ζωή μου σαν επικεφαλούς της  Δημοτικής Παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» και των υποψηφίων Δημοτικών μου Συμβούλων και θεωρώ υπεύθυνη την «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας», για οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή προβοκάτσιας συμβεί, ζητάμε δε Εισαγγελική προστασία.

Η προσωπική μου στοχοποίηση,  έγινε  με αναφορά του ονόματός μου σε φεϊγβολάν που κυκλοφόρησε από τους ανωτέρω κύκλους, με τίτλο «ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΕΣΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ», όπου μεταξύ άλλων, αναγράφεται ότι το ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΕΣΣ «αβαντάρει τον βλάκα που κατεβαίνει με την Ελληνική Αυγή.  Αχ και τι καλός είναι ο Τρύφων ο Μπουγάς, αχ και τι φιλόζωος, αχ και τι καλός άνθρωπος. αχ και πόσο υπέρ της δημόσιας τάξης είναι. Ειδικά αυτό το τελευταίο το είδαμε κιόλας στην τελευταία παρουσία του που κουβάλαγε 100 μπάτσους μαζί. “Μπουγά κάτσε καλά, εδώ είναι Λιθεάκα και νότια πλευρά” »

Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστή ούτε ρατσιστής και δεδομένου ότι από μικρός και για μεγάλο χρονικό διάστημα, δραστηριοποιούμουν  επαγγελματικά  στην Καλλιθέα, όπου έζησα και μεγάλωσα, απολαμβάνω δε του σεβασμού και της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή οι εγκαλούμενοι με την προαναφερόμενη απρόκλητη και αξιόποινη συμπεριφορά τους, από κοινού και έκαστος μεμονωμένος, τέλεσαν  εν γνώσει τους  τα εγκλήματα της εξύβρισηςκαι της συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος εμού.

 Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 362 εδ.α’ ΠΚ «όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός ή χαρακτηρισμό, που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή», ενώ, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 363 εδ. α’ ΠΚ «αν στην περίπτωση του άρθρου 362 το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

 Από τις παραπάνω διατάξεις συνάγεται ότι για την πλήρωση της ειδικής υποστάσεως της συκοφαντικής δυσφημίσεως απαιτείται, όπως αδιαταράκτως αξιώνει η νομολογία (ΑΠ 13/1998 Ποιν.Δ/νη 1/263, ΑΠ 303/1996 ΠΧρ ΜΣΤ/1655, ΑΠ 1025/1993 ΠΧρ ΜΓ/1250, ΑΠ 863/1988 ΠΧρ ΛΘ/33) α) ισχυρισμός ή διάδοση ψευδούς χαρακτηρισμού ή γεγονότος, δηλαδή συμβάντος του εξωτερικού κόσμου, το οποίο ανάγεται στο παρελθόν ή το παρόν, υποπίπτει στις αισθήσεις, είναι δεκτικό αποδείξεως και αντίκειται στην ηθική και την ευπρέπεια, καθώς και κάθε συγκεκριμένη σχέση ή συμπεριφορά, η οποία προσάπτεται σε ορισμένο πρόσωπο, με συνέπεια να επέρχεται εμφανής υποτίμηση της τιμής ή της υπόληψής του, όπως και η έκφραση γνώμης ή συγκεκριμένης αξιολογικής κρίσης ή/και χαρακτηρισμός, οσάκις διαπιστώνεται άμεση σύνδεση και εμφανής σχέση με το γεγονός, το οποίο συνιστά αυτό το κρίσιμο στοιχείο του εγκλήματος, έτσι ώστε να βεβαιώνεται η έκταση της προσβολής του ατόμου με την υποτίμηση της εκτίμησής του από τους άλλους και τη δημιουργία σε βάρος του επικριτικών και δυσμενών σχολίων (ad hoc ΑΠ 2002/2002 ΝοΒ 51/896), ενώ δεν εντάσσεται στην έννοια αυτή απλές αξιολογικές κρίσεις ή χαρακτηρισμοί, που, αν και δυσμενείς, δεν μπορούν να δημιουργήσουν παράσταση μιας συγκεκριμένης πράξεως, δεκτικής αποδείξεως (ΑΠ 878/1998 Ποιν.Δ/νη 1/1947, ΑΠ 469/1998 Ποιν.Δ/νη 1/1603, ΑΠ 762/1996 ΠΧρ ΜΖ/965, ΑΠ 206/1994 ΠΧΡ ΜΔ/369, ΑΠ 1391/1993 ΠΧρ ΜΓ/1153, ΑΠ 863/1988 ΠΧρ ΛΘ/33, ΑΠ 903/1985 ΠΧρ ΛΣΤ/44), β) δυναμένου να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη άλλου και γ) γνώση, εκ μέρους του υπαιτίου, της αναληθείας του γεγονότος (παγία νομολογία).

 Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση, ουδεμία αμφιβολία καταλείπεται ως προς το ότι άπασες οι ως άνω προϋποθέσεις πληρούνται στο πρόσωπο των  εγκαλούμενων, καθόσον με τα όσα αυτοί διέλαβαν στο προαναφερθέν κείμενο α) Ισχυρίσθηκαν και διέδωσαν τους ανωτέρω επισημανθέντες  ψευδείς χαρακτηρισμούς διά των οποίων επιχειρείται να παρουσιαστώ, συνειδητά ψευδώς, ως δήθεν ανήθικος, ανυπόληπτος και παρανομών. β) Οι χαρακτηρισμοί αυτοί αναμφιβόλως βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή μου και γ) Οι εγκαλούμενοι γνώριζαν πολύ καλά την αναλήθεια όλων των χαρακτηρισμών αυτών και ήθελαν, δια του ισχυρισμού και της διαδόσεώς των, να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου.

Τους  ΜΗΝΥΩ λοιπόν και ΖΗΤΩ την παραδειγματική τιμωρία τους.

Επειδή τόσο η  εξύβριση  όσο και η συκοφαντική δυσφήμιση συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς μου και συνεπώς δικαιούμαι να ζητήσω χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, για την οποία και επιφυλάσσομαι.

Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση, εν μέρει της ηθικής βλάβης την οποίαν υπέστην από την προπεριγραφείσα παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά των μηνυομένων  ύψους σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ, για κάθε πράξη και κάθε μηνυόμενο,  με ρητή επιφύλαξη να διεκδικήσω το υπόλοιπο ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών Δικαστηρίων. 

Μάρτυρες για την απόδειξη της αλήθειας προτείνω τους:

1) Κωνσταντίνο Νικολή,  κάτοικο Καλλιθέας, Γρηγορίου Λαμπράκη 18, τηλ. 6976769412.

2) Πέτρο Σαμαρτζοπάνο, κάτοικο Καλλιθέας, Αριστείδου 10, τηλ.6938277249

 Επισυνάπτω στην παρούσα τα κατωτέρω έγγραφα:

1) Ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου Καλλιθέας , εξαγμένης  από το Διαδίκτυο.

2) Η από 25/01/2019, Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης  Καλλιθέας», εξαγμένης  από το Διαδίκτυο.

3) Αντίτυπο του ανωτέρω φεϊγβολάν με αναφορά του ονόματός μου που κυκλοφόρησε και τοιχοκολλήθηκε με μορφή αφίσας από τους ανωτέρω κύκλους, με τίτλο «ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΕΣΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ».

4) Αντίτυπα από τα ανωτέρω «τρικάκια»

Μετά τιμής

Ο ΕΓΚΑΛΩΝ

ΤΡΥΦΩΝ ΜΠΟΥΓΑΣ

 

Facebook Comments Box

Απάντηση